Hvordan markedsfører vi Linux?
Peter Makholm fra version2.dk stiller spørgsmålet "Hvordan markedsfører vi Linux?". Han har eksempler på den markedføring som mange linux-brugere normalt bruger overfor andre....en markedsføring der kan diskuteres.
Læs mere her:
http://www.version2.dk/artikel/7399
- Log in to post comments
Kommentarer: 50
Re: Hvordan markedsfører vi Linux?
Spørgsmålet er nok mere: Hvilken linux skal vi markedsføre?
Problemet er ikke at markedsføre og udvikle en distribution, men at vælge hvilken vi skal gøre det med. - jeg vil helt og holdent sige Ubuntu uden derivianter, mens andre ville sige fedora, suse eller måske saybon.
Linux kommer som sådan ingen steder uden at folk samler sig og bestemmer hvad vi rent faktisk vil ud med. Står der 15 nørder på række og skriger af hinanden, giver det ingen effekt - men bruger man strategiske reklamekampanger og markedsføring af et produkt kommer man langt.
Video
Vi skal da bare sende den her reklame i tv..
link til film -----> Video på youtube
Re: #1
Du rammer lige i plet her, med det du skriver. Et par hunderede distro som nu fører ingen steder hen. Det er direkte livsfarlig for Linux :-)
Re: Re: #1
Det er rigtigt. Den lavest gældende fællesnævner vil ikke selv vælge. De vil have at vide hvad de skal bruge; ikke sætte sig unødigt ind i noget.
Sørgeligt.
Re: Hvordan markedsfører vi Linux?
Ja desværre - problemet er som sådan ikke at de er der - problemet er at folk i vid udstrækning starter nye distributioner op, istedet for at hjælpe til med de nuværende. Ønsker man at få hjælp til at installere og bruge linux, skal man først igennem et hav af nørder der slås om opmærksomhed, og reklamere for hver deres distribution.
Man ser som sådan heller ikke MS eller Apple gå ud med 15 forskellige produkter, de slår sig fast med et navn (vista / osx) og kan så have forskellige nivauer af indhold i de forskellige versioner... svarende lidt til at man lavede linux mce, linux desktop, linux server og linux lightwight... allesammen med samme interface, og interaktion.
Problemet er egentligt meget simpelt - ikke for at peje fingre af nogle - men at man skal have lov og ret til alt, er ikke en løsning. til en hvis grad bliver producenten nød til at træffe nogle valg for mainstream brugeren, og sige at du får flash installeret som standart, eller du har ikke brug for den her funktion i gnome/KDE, så derfor fjerner vi den.
Linux er blevet for mange små, jeg kan tælle de første 50 distributioner, hvoraf mange ligner hinanden, har samme formål, og egentlig er baseret mere eller mindre på hinanden. ville kræfterne ikke være bedre brugt ved at forene dem?
Men det er jo ulempen ved opensource, der er absolut ikke styr over noget som helst på den store skala.
Re: Hvordan markedsfører vi Linux?
Jeg smækker faktisk Ubuntu klistermærker op på posthuse, i toge, banegårde osv bare for at udbrede budskabet. Men der er en sejlivet myte om at Linux kræver at man skal bruge terminalen en del. Det er folk bare ikke interesseret i. SÅ man skal nok bringe budskabet om at det ikke er nødvendigt - selvom det af og til er. Men det skal nok komme. Og så mangler der osse tweakede drivers fra diverse PC-leverandører, som kræver specielle drivers. Der tænker jeg specielt på nVidia og ATi, og deres samarbejde med diverse hardware producenter, som laver deres egne version af driverne. Acer er speciel slem til at man skal bruger deres drivere. For de originale fra ATi og nVidia virker ikke efter hensigten. De laver bare ikke Linux drives, så det vil aldrig komme til at virke 100%. Og det er et kæmpe problem, for mange mennesker har Acer og der virker LInux ganske enkelt ikke ordentligt på. hvad faen gør man ved det?
Re: Hvordan markedsfører vi Linux?
#5 ja det er sørgeligt - men det er et dilemma om man vil have flere brugere, eller en kæmpe frihed fra starten af... Jeg siger ikke at muligheden som sådan ikke skal være der - der er bare ingen grund til at den er der for normale brugere.
Hvis du derimod laver en pakke i feks apt eller andet, der åbner for advanced features, så er det som sådan også en løsning, den må bare ikke være der standart.
#6 indeed
Re: Hvordan markedsfører vi Linux?
der er overhovedet ikke noget problem med antallet af distributioner, eller det at der ER flere distributioner..
ja, der findes mange hundrede "distributioner", men langt størstedelen er jo bare fordi der er en masse folk der har fundet et remastering tool og lavet nogle pakkesets, og så smider deres shit på nettet som en "ny distribution".
og at sige at disse folk bare skal forbedre hvad der er, er direkte åndsvagt. Langt størstedelen af disse folk har hverken kompetencen eller viljen til at hjælpe de større distributioner.
men det langt mest åndsvage, er sgu at foreslå vi skal fokusere på ubuntu - ubuntu er sgu da linux verdenens svar på en vista, totalt ubrugeligt for noget seriøst, sindsyge udviklere, direkte åndsvage valg af konfiguration af forskellige ting. Direkte elendig kvalitets kontrol, totalt fokus på gigantiske "enable compiz" og "installer lukkede crapware!!!!" knapper, istedet for rent faktisk at udgive lort der virker. og meget meget mere.
Re: Hvordan markedsfører vi Linux?
#1 So true ..
Re: Hvordan markedsfører vi Linux?
He he, må da give redeeman ret på dette område.
Desuden, hvis man har noget imod distro'er der findes i flertal af forskellige arter, så er ubuntu da det første der skal på listen. Gad vide om nogen har tal på hvor mange forskellige navne ubuntu er udgivet i. Foruden de forskellige desktop versioner, så har man et hav af forskellige hjemme bryggede versioner hvor forskellen kun ligger i navn og out-of-box installed pakker, hvor det havde været lidt mere genialt blot at lave en tutorial om hvilke pakker der er gode til hvad, og selv lade folk installere dem. Dælme godt at alle distroer ikke har et "Make your own distro" noob værktøj.
I starten synes jeg Ubuntu var en god ting, mest fordi det var det system der havde størst chance at lokke nye brugere til, og tage kampen op mod Microsoft. Men nu synes jeg sku ærlig talt at hele ubuntu konceptet begynder at gå mere og mere over i useriøst leg, og at ubuntu mere og mere begynder at få linux til at ligne en joke. Det bryder jeg mig ikke så meget om...
Folk i Linux miljøet adskilder distro'er fra hinanden, men folk udenfor ser blot Linux som Linux. Og hvis Ubuntu er det første indtryk de folk får af Linux, så har Linux da ikke store chancer længere...
Re: Hvordan markedsfører vi Linux?
For mig er det langt hen ad vejen ligegyldigt hvilken af de mest kendte og brugte
distros, der blev videreført. Men jeg mener, det er manglende kendskab til Linux, der gør, at nogle få ligefrem fordømmer Ubuntu. Ubuntu er ikke kommet langt nok endnu, der er flere af "periferitingene", der ganske enkelt ikke virker i Ubuntu, men den distro er kommet så langt, at den absolut må kunne være god at bygge på,
hvis så godt som alle andre distros stoppede i deres udvikling. Evner Linux folk generelt set slet ikke evnen til at satse på 1 eller højst et par distros og så videreføre udviklingen derfra?
#11
Hvorfor skulle vi?
Det I
#11
Hvorfor skulle vi?
Det I anbefaler er, at vi udligner forskellene mellem Windows og Linux - på godt og ondt - for at vinde brugere. Det er da verdens dårligste idé. Hvad kan vi bruge en masse brugere til, hvis vi ikke længere kan bruge vores systemer til en skid?
Os i Arch-lejren, for eksempel, ville fandme blive knotne over at være tvungne til at bruge Ubuntu. Vi ville med al sandsynlighed presse på, for at få indført vores Archske idéer i Ubuntu. Og det samme med Slack-folk, Vector-folk, Mandriva-folk, openSUSE-folk, etc.
Og det ville heller ikke være rart for Ubuntu-folket, at de pludselig skulle tage hensyn til en masse mennesker, der slet ikke er deres målgruppe.
Forskellige distributioner til forskellige målgrupper. Det er dét der er Linux' største styrke, lige efter at det er fri software.
#12,
jeg er helt enig. Eks.
#12,
jeg er helt enig. Eks. har jeg ikke brug for alle mulige office programmer, E-mail og mange andre ting, men kan lave en distro med et formål, i mit tilfælde multimedie. Det er da en kanon styrke og her vinder Linux over alt andet derude.
Problemet er mere de mange myter, som flyder rundt. Bl.a. mener jeg at Linux er det nemmeste system at bruge, f.eks. på grund af pakkehåndteringen, og efterfølgende automatiske program opdateringer, og friheden til at ændre hvad man vil, ting som nærmest ikke kan ændres under andre OSer. Det er blot ikke gået op for nogle, men som tiden går så vil flere indse Linux er lettest.
#0
Jeg er da personligt glad for at kunne vælge mellem forskellige distros - det kan man jo ikke i windows verden - markedsføring eller ej.
Mandriva - all the way :-)
Re: Hvordan markedsfører vi Linux?
Mangfoldigheden er en gave.
Og hvorfor f..... skulle man opfinde en ny "Windows".
Re: Hvordan markedsfører vi Linux?
I har som sådan misforstået mig, ideen går ikke ud på at kvæle alle distros, men at peje på en, og sige: Den markedsførre vi som mediacenter, peje på en anden, og sige, den markedsførre vi som professionelt tool.
#12 linux skal ikke ligne windows, linux må og skal blive den frække dreng i klassen som ingen rigitg har styr på. Men vil vi have at linux slår igennem eller ej?
Vil vi blive ved med at være del af en lidt uprofessionel, legende, og niche præget område af operativsystemerne? OSX har mange professionelle programmer, windows har flere, og med en større brugerskarre i ryggen, vil det helt sikkert også komme til linux.
Problemet er bare at få folk til at bruge linux
Re: Hvordan markedsfører vi Linux?
Prøv evt at læs svaret "Markedsføring af hvad og til hvem" på version2, det belyser ret godt det jeg prøver at sige
#16
Hvis alternativet er, at
#16
Hvis alternativet er, at alt det der gör Linux godt, forsvinder, så nej, så vil vi ikke have at Linux slår igennem.
Derudover var mit svar til ajbo, der tydeligvis mener at alle andre distributioner end Ubuntu burde afvikles.
Stop krigen
Hvis vi skal have flere linuxbrugere er der nogle ting der skal på plads:
1) Stop krigen imod MS - det vinder ingen tilhængere, at man kalder noget MS-brugeren holder af for dårlige ting. Linux skal vinde tilhængere på sine egne kvaliteter, ikke på MS' mangler
2) Stop krigen om forskellige distroer. Det er helt i orden at have sin favoritdistro, men igen er der en forskel på at fremhæve sin yndlingsdistros kvaliteter og så at kritisere andre distroer. Så drop kritikken af Ubuntu/Opensuse/Mint osv
3) 1 eller højst 2 distroer skal præsenteres som specielt nemme distroer for forlk der er vant til MS. Dette bør ikke på nogen måde skjule, at andre distroer har andre gode kvaliteter, men det bør altid stå klart, hvilke distroer folk der absolut ikke har lyst til at arbejde med terminal osv. bør satse på.
4) Når så folk prøver Ubuntu (for det er jo den MS folkene prøver først, og derfor den der skal satses på til at "sælge" linux) er der gode muligheder for at hjælpe dem til at se andre kvaliteter ved linux. Eksempelvis er Ubuntu jo ikke mere lig MS end at folk lynhurtigt finder ud af terminalens kvaliteter, hvis de altså introduceres ordentligt af folk herinde. På den måde får de med tiden en ærlig chance for at vurdere om en af de andre distroer er attraktive for dem.
Det jeg prøver at sige er, at der er stor forskel på at være noob og så at kende linux som sin egen bukselomme. Når vi "sælger" linux sælger vi til noob'en. Og her er det altså vitalt, at de MS-brugere der snuser til stemningen på linuxin ikke får en opfattelse af, at dette er en flok nørder der sidder og skændes om noget som MS-brugeren ikke engang har hørt om.
Så lev med det - Ubuntu er en enorm "billetsælger" - og det er altså også i eksempelvis Arch's interesse at have sådan en, for det giver i sidste ende også flere Arch-brugere....
Nå ja, så lige en ting. Når folk er kommet sig over den første begejstring over Ubuntu's kvaliteter, begynder de ofte at opdage distroens mangler og skriver så et eller andet "hadeindlæg" - eksempelvis: linux mangler dit eller dat. Der tror jeg det er sundt at se brugeres frustration over et konkret problem, i stedet for at overfalde vedkommende med, at han altså skal tale ordentligt, beskrive sit problem ordentligt osv.
Det er nok bedre at prøve at hjælpe og så venligt gøre opmærksom på, at det jo godt kan være hjælpen ikke er så relevant, fordi man har svært ved at gennemskue hvad vedkommendes problem er. På den måde får man faktisk også kommunikeret vigtigheden af at beskrive sit problem ordentligt, men på en venlig måde.
#11:
hovedsageligt er
#11:
hovedsageligt er udviklingen jo også fokuseret på ganske få distributioner.. at der så findes 1000 remasters med forskellig baggrund er jo ligegyldigt..
at reducere antallet af "rigtige" distributioner vil overhovedet ikke hjælpe, tværtimod.
#16:
linux er ganske professionelt, og vi har sgu flere professionelle applikationer end crapple har.
#19:
1: så du vil have vi overhovedet ikke skal oplyse folk om at det software de bruger er af totalt lav kvalitet, ekstremt usikkert, ustabilt, og direkte skadeligt for verdensudviklingen? sorry, men så umoralsk er jeg ikke, jeg hjælper folk, ikke omvendt.
2: der er en grund til at ubuntu bliver kritiseret, og det er ganske simpelt fordi der blive lavet hjernedøde beslutninger af udviklerene, og ja, der er flere eksempler hvor dette har ledt til DATATAB fordi uggabuggadevs ikke har fattet hvad man gør, og ikke gør.
3: hvorfor skal ting præsenteres som at være nemmere end de i virkeligheden er? ubuntu er ikke en skid lettere end så meget andet, alligevel arbejder canonical, og alherskens fanboys marketings afdelinger på højtryk for at opretholde denne løgn..
Re: Hvordan markedsfører vi Linux?
#20 reedeeman, vi kan hurtigt blive enige om at der er mange ting der er utroligt meget nemmere i terminalen - men sætter jeg dig ved en windows maskine, eller apple for den sags skyld, hvor du ikke har samme værktøjer, og dine komandoer er begrænset, vil du også hurtigt ty til de grafiske metoder, da de giver et umidbart bedre ovberblik, og brug for mindre teknisk indsigt.
Jeg er nået langt nok med linux til at forstå at terminalen er ens bedste ven, men har man ikke den tekniske indsigt, er det ens største frygt.
har vi også professionelle programmer til desktop brug? har vi photoshop (og nej gimp kan ikek gøre det samme) har vi i det heletaget nogle af de grafiske produkter fra adobepakken? - feks kan jeg ikke lave den skoleopgave vedr. flash jeg pt har - selvom jeg afskyer flash, er jeg nød til at lave den, og da det værktøj jeg skal bruge, og som ansees af mange kun er til windows og osx, må jeg ty til disse.
Redeeman, du bliver nød til at sætte dig ud over din tekniske ekspertise, og se det lidt fra en anden vinkel af.
Re: Hvordan markedsfører vi Linux?
ad Redeeman : Hvilken distro vil du anbefale til Hr. og Frue Hakkebøf??
Re: Hvordan markedsfører vi Linux?
#22 de mangler... Jeg bliver nød til at lave det flash, simpelt af den grund at jeg skal igennem mit studie. Jeg har fremlagt mine argumenter overfor min lære, og fik beskeden, at jeg da var velkommen til at bruge skolens computere.
Det er bare programmer som er nød til at være der, hvis linux vil ansees som et professionelt desktop. Det er programmer og teknologier der er kommet for at blive. Jeg er ikke glad for flash, jeg er ikke glad for begrænsninger, men eftersom jeg ikke kan påtvinge andre mine meninger, må jeg prøve at påvirke dem i min retning. Et af de største og bedste redskaber vi har til dette, er ved at lære dem om linux og opensource.
Du siger at jeg gerne vil gøre nettet ufit?, nu er jeg dybt liberal af natur, og tror på bla et frit flow af informationer, og derfor at et sted som internettet ikke skal begrænses (og heller ikke kan blive det).
Redeeman, du gør det igen - du ser ikke udover din egen næsetip. Sætter jeg min mormor foran en computer, er hun ved at gå op i spåner, bare internet explorer gør noget uventet - hvis hun så meget som skulle kigge på en terminal, faldt hun død om af hjerteslag. Jeg tror hellerikke at der er mange kontornussere der vil bruge en terminal - der er en grund til at man har frontend tools, det er ganske simpelt for at folk uden den nødvendige tekniske indsigt skal kunne tilgå systemet let og smertefrit.
Re: Hvordan markedsfører vi Linux?
#24 Det er da den værste gang sluder at komme med.
Først og fremmest har linux desktoppen mange professionelle GUI værktøjer.
Du nævner kun to, hvor den ene fungere 110% i wine.
For det andet snakker du konstant om synspunkter fra noobs siden. Folk der ikke aner et klap om computer, og samtidig sidder du og indrager professionelle værktøjer som grundlag for at Linux ikke bliver brugt af de noobs.
De windows brugere som du hele tiden snakker om, er da fuldstændig ligeglade med flash programmering. De fleste aner da ikke engang hvad det er. Linux kan fint afvikle flash, og det er det eneste de brugere har behov for.
Og Linux's professionellitet afhænger da ikke af om du kan programmere dit flash eller ej. Der er mange folk (Inklusiv mig) der helst så det afskaffet helt. For min skyld kan flash programmering fortsætte med at være en mangel i Linux.
Desuden har Linux da hellere ikke noget som helst at gøre med at adobe ikke gider at lave programmer til Linux. De kan da bare udgive deres source koder, så skulle der nok være nogle opensource programmører der gerne ville gøre dette for dem.
Det er ikke Linux der har et problem. Det er de software producenter der konstant render rundt i deres egen lille fantasi verden, hvor der kun findes ET styresystem. Det mest latterlige ved det hele, er at det ikke kræver så stort et arbejde at lave multi platform programmer. Det er der mange eksempler på, og dog alligevel er der så mange der skal lave det til så stort et problem, så de har en undskyldning for ikke at gøre det.
Det hele løber rundt i den her latterlige cirkel.
Folk gider ikke at bruge Linux, fordi det ikke er ordenligt understøttet af alle software/hardware producenter. Og producenterne gider ikke at yde support på Linux, fordi ingen gider at bruge det. En eller anden er nød til at tage det første skridt
Du kan jo starte med at aflevere alle dine fremtidige opgaver i ODF
Det er en standard, så de har ingen undskyldning for ikke at kunne bruge det...
Og du nævner din Mormor ?
Kan da godt være at hun ikke vil kunne bruge en terminal,
men kan hun bruge kontrol panelet i windows ???
Kan hun selv installere windows ???
Kan hun installere nye programmer i windows ???
hun kan altså ikke bruge Linux, fordi hun ville være ligeså dum til det, som hun er til windows ???
#20 (redeeman)
Der er
#20 (redeeman)
Der er naturligvis en masse årsager til, at så mange bruger windows. Bl.a. at MS bruger utrolig mange ressourcer på at finde ud af, hvad folk ønsker, hvorefter de prøver at levere den vare. Desuden er de utroligt gode til at kommunikere, hvad det er deres system kan.
Linux er også et rigtigt godt system, ligesom der findes mange gode linux OS. Det vi ikke er så gode til er at markedsføre dem. Det vil sige, at vi ikke er gode til:
1) At definere vores målgrupper
2) At fokusere markedsføringen
3) At holde markedsføringen positiv
Det kan godt være du synes MS er det værste lort der er skabt, men kendsgerningen er altså, at folk kan lide det. Hr. og fru Jensen er ganske enkelt ligeglade med om systemet er åbent eller lukket, om der kommer en ny version hvert halve år, om teknologien er "bleeding edge" osv. De vil have noget der virker "out of the box", og som virker nogenlunde som de er vant til.
Så hvis målgruppen er Hr. og fru Jensen, så er det distroer der ligner MS XP og Vista vi skal lede efter. Og her er dit forhadte uggabugga et rigtigt godt bud. Det skal de naturligvis informeres om.
Så vidt jeg husker bruger du Arch. Her ville målgruppen i langt højere grad være folk der interesserer sig for computere, som gerne vil bruge tid på at sætte sig indi, hvad der computer laver, som gerne vil have fuld kontrol over computeres og som gerne vil have en computer der passer 100% til deres krav.
Det jeg prøver at kommunikere er, at Ubuntu hverken er værre eller bedre en Arch, men det er to meget forskellige måder at tænke på, hvor Ubuntu i langt højere grad ligner MS produkterne. Derfor vil Ubuntu være den naturlige billetsælger - men nogle af brugerne vil jo efterhånden få lyst til at prøve distroer som Arch.
Det er åbenlyst, at du interesserer dig for din computer, at du har en klar holdning til opensource og at du har investeret den tid det tager at lære at have kontrollen over din computer, snarere end omvendt. Du bør bare være klar over, at gennemsnitsbrugeren slet ikke opfatter den slags som interessant - de vil have noget der virker, uden at de skal sætte sig indi en hel masse om det. De berømte hr og fru Jensen!
Hvis der er noget hr og fru Jensen ikke bryder sig om er det at få at vide de er umoralske fordi de bruger et lovligt styresystem de er glade for og har betalt for. Eller at det rare firma de har købt det af er et gigantisk monopol der er ødelæggende for computerens udvikling. Den slags kan få dem til omgående at konkludere, at de ikke ønsker at være ligesom linuxfolk - de ønsker ikke at prøve linux.
I stedet for at fokusere på, hvorfor folk skal droppe MS bør vi fokusere på hvorfor folk med fordel kan bruge linux. Og vi skal naturligvis bruge det samme fokus som alt anden markedsføring: humor, gentagelser, livsstil og positive tilkendegivelser. Der er nelig en årsag til, at det er sådan reklamer er skåret: Det virker.
Re: Hvordan markedsfører vi Linux?
#25 er det nu også en gang sludder?
Tager jeg udgangspunkt i det der omgiver mig pt (HTX), kan jeg da hurtigt nævne en håndfuld programmer jeg aldrig ville kunne få til at arbejde sammen med hverken wine eller linux. At køre ting gennem wine, løser intet problem, det er en lappeløsning, ligesom at køre en virtuelbox. Det vil aldrig fungere ligesåoptimalt som det gør native.
Her er nogle af de programmer det kræves at vi kan bruge på HTX:
Adobe pakken (alle programmerne)
Mathcad 13 eller 14
Logger pro (program til at arbejde sammen med fysik måleinstrumenter)
Forskellige programmer der kommer med bøger, som gyldendahls ordbøger, systime osv. På tredie år skal vi også til at bruge noget adobe aftereffects....
og det er kun hvis jeg indskrænker det til de programmer jeg absolut SKAL kende og bruge, udover det kommer de programmer de anbefaler. Så hvor er mine værktøjer? hvor er de ting der gør operativsystemet mere brugbart for en normal bruger, end windows er.
Hvis linux ikke kan køre de programmer, har det ingen interesse blandt mange, da de så ikke føler de får mere frihed, men derimod er indskrænket.
Og til det med min mormor, så kan hun ja - til dels - lave mange af de ting du nævner. Det kræver lidt fjernstyring via telefon, men det er intet vildere.
Mht. ODF, så er der intet somhelst krav til de gymnasielle uddanelser om at de skal kunne læse ODF, derudover bruger de en service der hedder "urgund" snydetjek. Den æder kun .doc, eller gjorde ihvertfald kun sidst jeg afleverede noget hvor det var et krav. For at undgå at skulle bruge .doc, sender jeg ofte mine stile osv i ren tekst, hvilket jeg ofte får kommentare for.
Men jeg har simpelthen ikke lyst til at nedsætte min karaktere, som jeg skal bruge senere, pga mine synspunkter. Hvis jeg endlig vil ændre noget, har jeg bedre mulighed for det med en god uddanelse, end ved at holde på min idealogi i skolen.
Re: Hvordan markedsfører vi Linux?
Ad indlæg #26 Godt skrevet!!! Faktisk det mest fornuftige der er blevet skrevet i denne tråd.
#23:
en distribution som
#23:
en distribution som debian virker som et relativt godt valg.
#24:
jeg er sgu ligeglad om linux "anses" for at være en professionel desktop, hvis folk ikke kan se at linux tydeligvis er yderst professionel, er det sgu da DEM der ikke kan "sætte sig udover deres egen næsetip". Jo færre flash der bliver lavet, jo bedre er verden fandme, så det er kun godt at linux ikke har det.
Du siger du er liberal, alligevel accepterer du flash, og bruger det endda til studie?! det er jo en total uacceptabel situation, ihvertfald for mig - men tydeligvis har DU ikke problem med det.
med hensyn til din mormor, kan jeg kun sige en ting, det hun har brug for, er rehabilitation, ikke at vi ændrer på software for at ikke skræmme hende - det er jo fandme ligesom hvis vi lavede biler om til kæmpe pandabjørneformede køretøjer for ikke at skræmme folk, sådan virker det ganske simpelt ikke.
#25:
faktisk er det typisk billigere at udvikle multiplatform software, da man finder en del underlige fejl, når man compiler/kører softwaret på forskellige platforme..
#26:
du tager fejl, folk bruger winblows ene og alene af den årsag at først og fremmet:
1: de er i stor stil totalt ligeglade med frihed, en gang totalt ignorante og ligeglade fjolser
2: m$ bruger millioner af dollars på at gøre livet surt for dem der ikke kører m$
3: m$ bruger millioner af dollars på at være sikker på, at når folk køber computere, er der m$ på
4: folk tror at winblows er gratis
og jo, ubuntu ER værre end arch, arch laver ikke de samme sindsyge, og potentielt (ja, jeg har set dette ske IRL, ikke bare teoretisk) skadelige beslutninger. og btw, jeg bruger ikke arch.
ubuntu gør det ikke en skid nemmere end så mange andre distributioner. Jeg har desuden heller ALDRIG sagt at de skal sætte sig ind i alting, tværtimod, det har de slet ikke brug for, dog skal de sætte sig ind i de ting de har brug for, ligesom på winblows - Dog er nærmest alle sammen totalt uvillige til at gøre dette, og er så totalt stupide at de tror de aldrig har brugt tid på at lære winblows.
#27:
det er ikke vores skyld at din valgte uddannelse gør totalt umoralske og samfundsskadelige ting.
og du siger du ikke er villig til at nedsætte din karakter - så med andre ord, synes du de ting de gør, er forkerte, men du er uvillig til at stå op og beskytte hvad der er rigtigt? med andre ord, en WUSS.
#28:
forkert.
Re: Hvordan markedsfører vi Linux?
@Redeeman, dit indlæg #29 hiver absolut ikke niveauet op!! Og drop dine ad hominem angreb, det er ukonstruktivt.
Re: Hvordan markedsfører vi Linux?
man kan kun konkludere at du ikke forstod mit indlæg...
Re: Hvordan markedsfører vi Linux?
Tag dig sammen.
#29 (redeeman)
Jeg tror
#29 (redeeman)
Jeg tror altså ikke der er ret mange der får lyst til at bruge linux selvom du omtaler dem så positivt som:
"de er i stor stil totalt ligeglade med frihed, en gang totalt ignorante og ligeglade fjolser"
Jeg har sådan en lille personlig lommefilosofi om, at når man synes hele verden tager fejl er det nok en selv der tager fejl. Men det er så bare min opfattelse af tingene. Under alle omstændigheder er det nok ikke lige dig der skal markedsføre linux, for som du selv skriver er dine erfaringer:
"Dog er nærmest alle sammen totalt uvillige til at gøre dette, og er så totalt stupide at de tror de aldrig har brugt tid på at lære winblows"
Mine erfaringer er, at folk generelt er positivt overraskede over, hvor godt og let Ubuntu er. Så jeg synes da bestemt de er forandringsvillige - indenfor rimelighedens grænser.....
Re: Hvordan markedsfører vi Linux?
så redeeman, jeg er en wuss, fordi jeg VED at folk vil tage mig mere seriøst når jeg kan får en lang uddanelse, og en candidatur? At jeg stiller mig med et banner ude foran HTX, er ikke blot latterligt, men spild af samfundet resourcer...
Diktere min lære at jeg skal bruge flash, så skal jeg bruge flash - er jeg utilfreds, kan jeg søge at lave om på det gennem konstruktiv samtale og debat - evt engagere mig i uddanelses politik og stille op til folketinget. Men det er ting som du tydeligvis ikke har overvejet.
Jeg syntes det er meget fair at du pr princip nægter at se noget i sammenhæng - jeg regner hellerikke med at du kan reparere din egen bil, bygge et hus, bage franskbrød eller sy tøj... dog regner du med at alle der ikke kan og vil bruge en terminal er retarderede... Altså, er du iflg din egen logik multiretarderet da du ret så sikkert ikke kan alt.
Mine erfaringer er, at folk
Mine erfaringer er, at folk generelt er positivt overraskede over, hvor godt og let Ubuntu er. Så jeg synes da bestemt de er forandringsvillige - indenfor rimelighedens grænser
Enig, jeg igennem tiden introduceret Ubuntu, PCLinuxOS, Mepis, Mandrake, etc. til folk som gik fra at være "n00b" til teknisk interresserede, og 95% har været overrasket over hvor let det er. Nogle faldt så tilbage til Windows af en masse forskellige årsager, men de fik smagt Linux og de gode kvaliteter som fri software også har. Ja nogle af de "frafaldende" installerede The Gimp, Inkscape, etc. på deres Windows maskiner. Så folk er villige til afprøve nye ting, så længe de kan se, at de får en masse kvalitetssoftware helt gratis, hvis de bare lige skal over den lille hurdle der nogen gange kan være forbundet med ny software.
Tja måske burde Linux miljøerne kigge mozilla-drenge over skulderen, for at se hvordan de fik Firefox på de fleste folks læber.
#33:
du siger altså at folk
#33:
du siger altså at folk overhovedet ikke er ligeglade med deres frihed, og ikke er totalt ignorante overfor disse problemer?
og din mening erfaring om at folk er foradringsvillige er jo totalt bogus, ubuntu gør jo ALT for at være ligesom winblows, det prøver endda på at emulere ustabilitet og sindsyge valg, din definition af rimelighedens grænser er jo sindsyg.
#34:
du vil altså forsøge at påvirke dem ved konstruktiv samtale og debat - virkeligt flot, ligesom dansk standard og ooxml? ja jeg kan se hvor godt det virkede der - magen til korrupte resultater fra "en konstruktiv civil debat".
reparere bil? jeg indrømmer at jeg ikke har stor erfaring i det, men jeg garanterer der for, at jeg ikke er bange for at prøve, og at jeg sagtens er smart nok til at kunne finde problemer, og fikse. bygge hus? ja, det kan jeg.. franskbrød? well.. ved ikke om det brød jeg bager 100% kvalifiserer sig, men brød bager jeg da. Sy tøj? jeg er ikke mester til at sy, men jeg kan sgu da klare mig, og det er ihvertfald ikke noget jeg er bange for. Men igen ser du overhovedet ikke hvad det er jeg skriver - jeg har _ALDRIG_ sagt at folk _SKAL_ bruge en terminal, det synes du bare overhovedet ikke at fatte. Det jeg dog synes, og som er SANDHEDEN, er at folk som bliver bange hvis de ikke ser et stort fedt IE ikon, er retarderet, og sådan er det bare..
#36
Jeg tror ikke folk
#36
Jeg tror ikke folk føler sig ufrie pga lukket software. Sådan noget tænker almindelige mennesker altså ikke over. De spørger sig selv, om det software de har opfylder deres behov - gør det det er de glade.
Folk opfatter deres PC som en her-og-nu-ting. Men det er jo kun i et udviklingsperspektiv man bliver mere fri af opensource, og det tror jeg ærlig talt ikke du kan forvente interesserer hr og fru Jensen.
Det er da klart, at når MS kommer med et nyt styresystem, så kan man jo godt tage en snak med folk om, hvad det vil sige at blive ufri af lukket software - men det er så nok også det eneste tidspunkt det interesserer dem. Det er først når man bruger opensource, at det efterhånden går op for en, hvilken frihed man har vundet (efterhånden som vennerne bliver nødt til at købe nye programmer, fordi de gamle ikke virker med det nye styresystem).
Jeg tror simpelthen du fejlvurderer situationen, hvis du tror linux kan sælges på de dyder vi er så glade for (eksempelvis opensource). Linux skal sælges på, hvilke fordele det kan give folk her og nu. Det andet er bare "extra frosting on the cake".
Re: Hvordan markedsfører vi Linux?
#36 nej folk _SKAL_ ikke bruge terminalen, og ubuntu er netop udviklet derfor - det skal være humant.
At du sammenligner min holdning med ooxml er langt nede - hvis du har et problem med det, hvorfor søger DU så ikke for at stille op til folketinget? Hvorfor har jeg ikke muligheden for at vælge DIG som kandidat til folketinget?
Du kan på ingen måde brokke dig over et problem du intet gør for at løse, at du winer over det herinde hjælper ingen, her har du reelt ingen magt...
Og folk er generelt bange for ikoner, pc'er og andet, men det gør dem ikke til retarderede, det giver dem bare endnu en grund til at holde sig væk fra noget nyt og bedre.
Vi kan blive enige om at emulering aldrig har været en optimal løsning, men hvis det er det der skal til for at trække programmer og brugere over på platformen, så er det en nødvendige onde - alt kan ikke være rosenrødt og perfekt, man må tage det sure med det søde, og så gøre en aktiv - og ikke passiv - indsats for at ændre dagens danmark. En af de måder du kan gøre det på, er at melde dig ind i et parti, være aktiv, få indflydelse, og hjælpe danmark.
Eller er jeg bare den eneste der syntes det er lidt skræmmende at vores mest it kompentente MF'er kommer fra DF?
bygge hus? ja, det kan jeg..
bygge hus? ja, det kan jeg..
hah hah Reiser Jr. du skuffer aldrig. Har du nogle billeder, dokumentation, etc. fra dine byggeprojekter???
#37:
det er sgu ikke kun i
#37:
det er sgu ikke kun i udvilkings regi man har mere frihed..
folk havde sgu da store problemer da xp blev mainstream, da mange crappy 98 ting ikke virkede.. samme med vista..
#38:
humant har intet med terminal at gøre. Og som tidligere nævnt, har jeg ALDRIG sagt at folk SKAL bruge en terminal, eller at de SKAL ønske at bruge en, men de SKAL heller ikke lade være.. de må bruge den hvis de vil, og lade være hvis de ikke vil.. ubuntu har ikke rigtig bragt noget nyt på banen her, andet end en stor fed gang propaganda.
At du siger og tror jeg ikke gør noget, viser kun din egen totale ignorance af emnet.
du synes at mene flash og fratagelse af frihed er et acceptabelt kompromis, men det er det IKKE, ethvert kompromis med frihed er uacceptabelt. Det svarer lidt til, at dengang man ikke havde frihed for sorte folk, at de skulle acceptere at de gerne måtte gå i samme skoler som hvide, gerne købe ind i de samme butikker, men de må IKKE køre i de samme busser som hvide! et acceptabelt kompromis - NEJ.
Grunden til at jeg ikke bliver politikker er at jeg ikke kan arbejde med den konstante inkompetence der sker i stort set alle offentlige instanser, jeg er i en langt bedre position til at gøre en forskel på den måde jeg arbejder nu.
(btw, i tilfælde af at du ikke vidste det, jeg GIK også på HTX - men stoppede, du kan jo så tænke lidt over hvorfor.)
#39:jeg har aldrig bygget
#39:
jeg har aldrig bygget et helt hus, dog har jeg sat tag op, muret mure op, lavet vvs installationer, lagt fliser på gulv, støbt beton gulv, tapeseret.
Jeg er selvfølgelig klar over at det er et stort arbejde at bygge et helt hus, og meget at tage højde for, dog vil jeg helt og holdent påstå, at jeg kan klare sådan en opgave, men det som synes at være mest vigtigt i dette sammenhæng, er at jeg ikke blive bange, og "er ved at gå i spåner" hvis jeg ikke lige ved noget, eller ser noget jeg ikke kender ude og inde, som det jo antydes "normale folk" gør.
edit:
og nej, jeg har ikke billeder af det (eller well, faktisk har jeg i et arkiv et sted nok et par billeder).
Re: Hvordan markedsfører vi Linux?
#40 det er et kompromis jeg bliver nød til at leve med, da jeg gerne vil videre, gerne vil arbejde mig opad, gerne vil være ung og have en vision, der rentfaktisk har en mulgihed for at blive til en realitet.
Jeg har allerede igennem diverse kontakter mulighed for at påvirke det danske samfund mere end de fleste herinde, og benytter mig da også af det til at skabe en debat i det offentlige rum.
Acceptere jeg ikke at arbejde med flash, afskriver jeg mig en masse muligheder, og dermed en frihed som jeg gerne vil have.
Jeg er ret sikker på at de sorte ville have været glade for en sådanne start, og finder absolut intet problem i en glidende overgang.
Jeg er så absolut ikke ignorant - det er nærmere dig der er det. Jeg er næsten villig til at sætte penge på at du ikke har opsat en ubuntu maskine siden engang i 2006. Derimod har jeg inden for det seneste stykke tid brugt enorme summer af tid på at teste gentoo, debian, suse, fedora, mandriva, pendrivelinux, puppylinux, ubuntu+ derivianter med flere, og skulle mene at jeg har prøvet at installere og benytte de maskiner nok til at sige, at ubuntu er og bliver det nemmeste system at sætte op og administrere som normal bruger, når man kigger på det som et overordnet billede.
Re: Hvordan markedsfører vi Linux?
#41 lad os så antage at du har bygget et hus - hvad havde du gjort hvis dine spær ikke passede? havde du haft den rigtige uddanelse, kunne du nu bare save dem op, og tilpasse dem uden at de blev svagere - men hvad gør du? saver dem op med chance for at de bliver pisse skæve, og ikke har den nødvendige bæreevne - eller lejer du en tømre til at ordne det for dig?
#43:
nu ville jeg formentlig
#43:
nu ville jeg formentlig bare leje en tømmer fra starten af, men når jeg skal gøre noget jeg ikke ved noget om (nej, jeg har aldrig sagt jeg ved alt), finder jeg ikke bare noget værktøj og går igang som en anden spasser, jeg finder det relevante information om emnet, og når jeg så er KVALIFISERET til at udføre en given operation, gør jeg det..
Re: Hvordan markedsfører vi Linux?
#44 og du kræver derfor at min mormor pr. definition er kvalificeret til at se og løse en fejl på hendes computer?
#45:
nej, hvor får du den
#45:
nej, hvor får du den idé fra?
jeg har _ALDRIG_ sagt at
jeg har _ALDRIG_ sagt at folk _SKAL_ bruge en terminal, det synes du bare overhovedet ikke at fatte. Det jeg dog synes, og som er SANDHEDEN, er at folk som bliver bange hvis de ikke ser et stort fedt IE ikon, er retarderet, og sådan er det bare..
Din overtolkning af hvad jeg sagde
Re: Hvordan markedsfører vi Linux?
du mener altså, at "man skal ikke blive bange, hvis der ikke er et stort IE ikon" er det samme som "er kvalificeret til at se og løse en fejl på hendes computer" ?
i så fald tager du fejl.
Re: Hvordan markedsfører vi Linux?
nej nej nej redeeman, du overtolkede hvad jeg skrev, og dermed er det dig der tager fejl...
Re: Hvordan markedsfører vi Linux?
@floop Lad nu være med at blande din mormor mere ind i tingene, når du ikke kan finde ud af at bruge hende som argument. Hvis du installere og opsætter Linux på hendes maskine, vil hun nemt kunne bruge det. Hun ville ikke have større problemer end hun har med windows.
"Jeg er næsten villig til at sætte penge på at du ikke har opsat en ubuntu maskine siden engang i 2006"
Kan da godt være at han ikke har.
Hvad betydning har det. Ubuntu er blevet ekstremt forringet siden 2006, så jeg tror ikke hans synspunkter vil ændre sig ved at installere 8.04, tværtimod.
Enhver person der ikke er bange for en smugle forandring, og har bare LIDT hjerne til at sætte sig ind i nye ting, vil kunne lære Linux på ingen tid. Og det kan da godt være at der er mane større programmer der ikke køre under Linux. Men det er fordi der ikke er nogen der gider at ofre sig lidt for at fremme Linux. Den eneste måde at få fæhoveder som bla. adobe til at understøtte Linux, er ved at øge deres målgruppe på Linux platformen. Det gør man ikke ved at føje andre.
Nu ved jeg ikke hvad det er du forsøger at uddanne dig som.
Du siger at du ikke bryder dig om Flash, dog alligevel er du ved at lære at programmere lortet. Med mindre du har tilmeldt dig som kommende flash programmør, har jeg svært ved at se hvorfor du skulle tvinges til at lære det ???
Jeg kan godt se at du kan have svært ved at gøre så meget, hvis du står og skal bruge et stort antal af programmer som ikke har mulighed for at fungere under Linux. Og det ville da også være tåbeligt at blive smidt ud fra en uddannelse fordi man ikke kan sluge sine principper et stykke tid. Men hvis du allerede nu står uden valg, og er nød til at bukke under for dine principper. Hvad så når du er færdig.??? Vil dit kommende job ikke til at kræve det samme.???
Sådan som jeg ser det, så har Microsoft allerede vundet over dig, ligesom de har gjort ved så mange andre. Det er nøjagtigt sådan deres markedsførding fungere. De reklammere ikke med hvad deres systemer kan. De fortæller ikke folk om de muligheder de har med windows. De fanger blot folk i et net, hvor de ikke har noget valg udover at gøre som de befaler.
Det er årsagen til at Linux's markedsføring ikke kommer nogen steder. Hvordan kongurere man mod sådan noget. Man kan reklammere alt hvad man vil omkring hvilke muligheder Linux giver en. Så længe MS står med en pistol mod tændningen på en og folk er alt for bange for om den er ladt eller ej, så kommer vi ingen vejne.
Re: Hvordan markedsfører vi Linux?
#50, jeg valgte i sin tid Kom/it linien på htx, da den er den mest IT rettede ungdomsuddanelse jeg kan få, der åbner for UNI. I pensum er der påkrævet at vi lærer flash, og skal bruge det en del på tredie år. At jeg føjer dem nu, er af nød - men vil jeg igennem mit studie, og have et pænt snit, må jeg tage det sure med det søde.
Desuden er min mormor et ganske fint eksempel... Hvorfor skulle hun skifte? giv hende en grund? jaja fint virus osv - men ud over det virker hendes system smertefrit til netbank, word og email - der er ingen grund til at hun skifter fra hendes synspunkt. Hun er da som 50% af danskerne fløjtende ligeglad med om hun har et åbent system eller ej. Jeg har nævnt linux overfor hende mange gange, men hver gang det kommer til hendes netbank, står hun af. Det skal bare fungere - og kan jeg ikke sætte det op for hende sådan at netbank virker, så har hun ikke rigtig andre at gå til.
Har microsoft nu også vundet over mig? - jeg har en licens til xp, den der fulgte med min bærbar, som jeg har henvist til en virtual pc - og det er det eneste microsft produkt jeg har ejet.
Men hvad er det "uhh og ihh" så farlige i at jeg for at få indflydelse, skal lære flash? det er en ungdomsuddanelse, altså er jeg og læren dedikeret af pensum - sådan er det. Jeg kan vælge at gå ud, og dermed opnå intet, eller komme igennem, og få indflydelse (forhåbentligt) på den software der bliver udviklet om 3-6 år.