3d videoer
Hvordan kan man se 3D videoer i Linux?
Skal man have specielt udstyr, som en bestemt brille, og hvor kan man få dem?
jeg har lige været inde og se Hobbitten, og har et par briller derfra, kan de bruges til noget?
- Log in to post comments
Kommentarer12
Skal man have specielt
#0: Skal man have specielt udstyr, som en bestemt brille, og hvor kan man få dem?
Hjernen fornemmer dybde ved at betragte den vinkelforskel, der er mellem hvad højre og venstreøje ser. Derfor er det fundamentalt for 3D at du kan vise hvert øje et forskelligt billede.
Den gængse løsning med briller implementeres ved at lyset fra skærmen polariseres i to forskellige retninger (dette kræver naturligvis en speciel skærm), og at man tager briller på hvor lyset filtreres i hhv den ene og den anden retning på hvert øje.
Der findes andre løsninger på 3D-visning, men fælles for dem alle er at de kræver specielt fremviser-udstyr. Du kan ikke bruge din alm. LCD/LED/osv-skærm til noget i den retning.
Til hjemmebrug virker 3D som
Til hjemmebrug virker 3D som regel ikke vha polariseret lys. Derimod udsender fjernsynet skiftevis de to billeder samtidigt med et IR signal som den aktive brille opfanger og skiftevis åbner og lukker for det respektive øje. Det er i al fald sådan Samsung gør.
En sådan løsning burde godt kunne køre fra en almindelig pc med det rette software og evt. en lille IR sender. Alternativt kunne man forestille sig en brille tilsluttet USB porten.
Derimod udsender
#2: Derimod udsender fjernsynet skiftevis de to billeder samtidigt med et IR signal som den aktive brille opfanger og skiftevis åbner og lukker for det respektive øje
Klart. Den glemte jeg lige i farten. Anyway de passive briller, som man får smidt i nakken i biffen er stadig ubrugelige:)
Visse nye TV bruger 3D Max,
Visse nye TV bruger 3D Max, og kan konvertere 2D film til 3D i fuld HD on the fly. Almindelige 2D TV udsendelser virker på samme måde, så alt kan vises i 3D hvis man gider det.
Man bruger batteridrevne aktive 3D-briller (PTA509), pris ca 500,- i løs vægt, der som #2 beskriver, intet har at gøre med den oldgamle rød/cyan 3D teknologi.
3D er efter min mening stadig opreklameret, men det virker da.
Softwaren og OS er PT nyere og bedre i Philips end Samsung i samme prisklasse og ca 55 tomme størrelsen, og billedekvalliteten er ligeså god som Sony, blot betydeligt billigere.
Philips Media Player har stor kompatibilitet med diverse film formater til sammenligning med andre TV. Jeg har kun fundet få film og lyd formater, der har været nødvendige at konvertere. H264-MPEG4 AVC er et godt valg. Man skal være opmærksom på, at medie serveren på LAN, skal kunne håndtere de nødvendige codec.
så alt kan vises i 3D
#4: så alt kan vises i 3D hvis man gider det.
Ja, det kan vores TV også. Og det ligner da 3D, men det i virkeligheden "pseudo 3D" for det er umuligt at vide hvordan de faktisk rumlige forhold var ved optagelsen. Systemet kigger på fokus og perspektiv etc, men det kun kvalificerede gæt. Derfor ser man heller aldrig "storslåede" 3D effekter hvor ting og sager rager ud af skærmen.
#4: 3D er efter min mening stadig opreklameret
Ja! Vi har haft vores i 2 år nu og jeg har ikke set en eneste film i 3D selv om der hørte to par briller med. Jeg har kun prøvet det med nogle demoer. I biografen foretrækker jeg også 2D udgaver af filmene hvis de findes.
Derfor ser man heller
#5: Derfor ser man heller aldrig "storslåede" 3D effekter hvor ting og sager rager ud af skærmen.
Ja, der er kun tale om dybdevirkning ind i skærmen, og ofte langt fra overbevisende.
Undtagelsen er lidt superskarpe film i fx Blue Ray kvalitet, HD H264, eller anden HD formatering. De er nok værd at prøve i 3D.
Der kan være en helt anden grund til 3D. I et spil, hvor to spiller mod hinanden, kan begge baner vises på samme skærm, som om der var to skærme. Brillerne sørger for, at hver spiller kun ser sin egen bane i 2D.
youtube 3d
Der findes youtube videoer i 3d. Hvilket udstyr skal man have for at se dem?
I gamle dage synes jeg at man fik udleveret en rød/grøn brille fx i Tivolis 3D biograf, eller i planetariet. Vil en sådan teknologi kunne bruges på almindelige fladskærme?
I gamle dage synes jeg
#7: I gamle dage synes jeg at man fik udleveret en rød/grøn brille fx i Tivolis 3D biograf, eller i planetariet. Vil en sådan teknologi kunne bruges på almindelige fladskærme?
Ja, men det kan ikke gengive farver ordentligt, og man generes af "spøgelsesbilleder" fra den anden farve. Det er med andre ord en forældet teknologi. Men ja, det virker også på pc'er.
gammaldags R/G 3d
Er det gammeldags r/G 3d ikke bedre end den kunstige 3d (ud fra 2D)?
Jeg husker planetariet som OK mht 3D effekt, bla en bus der var ved at køre en barnevogn ned i et fodgængerfelt. Det kom helt tæt på. Og rutchebanen.
Både på bakken og i
Både på bakken og i planetariet handler det om helt tredje 3D teknologi, hvor læredet er i en bue, og sæderne placeret næsten lodret, og så vidt jeg husker, med flere fremvisere. Filmene er optaget med to kamera.
Jeg husker ikke detaljerne, men man kan måske finde info fra planetariet selv:
http://www.planetariet.dk/forestillinger/se-aktuelle-trailere
http://www.planetariet.dk/Om%20Planetariet/Rumteatret/3d-film
Det er dog rigtigt at
#10:
Det er dog rigtigt at de på et tidspunkt har brugt R/G teknologi.
Jeg prøvede for sjovs skyld mine 3D briller og 2D->3D på mit fjernsyn. Det virker egentligt helt ok, men det bidrager ikke til noget.
#11Næ, det er ikke noget
#11
Næ, det er ikke noget at få armene i vejret over.
En tur i planetariet er ikke nogen dårlig ide, hvis man alligevel er i kjøbenhavn :)