Google Drev
Så er Google Drive lanceret eller Google Drev som det hedder på dansk
Så se mere her: http://googleblog.blogspot.com/2012/04/introducing-google-drive-yes-rea…
Og her: https://drive.google.com/start#home
- Log in to post comments
Så er Google Drive lanceret eller Google Drev som det hedder på dansk
Så se mere her: http://googleblog.blogspot.com/2012/04/introducing-google-drive-yes-rea…
Og her: https://drive.google.com/start#home
Copyright © 2025 Company Name - All rights reserved
Developed & Designed by Alaa Haddad
Kommentarer15
Not ready for me :/
Not ready for me :/
sjovt. Loggede ind og det er
sjovt. Loggede ind og det er bare der hvor man gemte sine google docs førhen..?
...de mangler også lige at
...de mangler også lige at lave en Linux klient, hvis altså den skal afløse DropBox for mit vedkommende.
Mvh
Kim
Jeg håber mere på direkte
Jeg håber mere på direkte DE-integration frem for en linux klient. I stil med den måde som gmail chat, kalender, osv er integreret direkte i gnome.
Integration
Alle de her kommicielle båtnakker kan stikke deres internet shared drev op hvor solen ikke skinner, der er intet nyt i det . er det ikke snart
10 år siden man kunne mounte sin gmail som et filsystem i Linux det er sku da intergration. det skal bare være et filsystem .
Unix har løst det problem i omkring 1984 med NFS.
mount -t CIFS|NFS|meh whateverdisk.whatevercorp.com:/theuser -O username=theuser,password=thepwd /home/theuser/docs
sådan der, DONE. Fuld desktop integration :-D
Nu er jeg så klar over at de nye hotte er at man hæver abstraktions niveauet sådan at man ser på forskellige former for sync alt efter om det er bookmarks eller .ODF filer. Men mon ikke at man kunne løse det elegant med lidt filsystems trylleri. Den primære grund til at tale om denne form for sync er selvfølgelig at der følger mere semantik med filerne på denne måde, så man kan høste mere brugbart information ud af users til statisktik og målrettede reklamer.
Nu er alle de her tjenester hosted af amerikanske selskaber hvilket vil sige at du ingen rettigheder har over dit data længere hvis tjenesten eller DoD synes.
Nej tak
Og ja, jeg ved at det er dejligt at have synkroniseret data og de fleste intet har at skjule,men jeg ser ingen grund til at overlade mit data til noget sted hvor jeg ikke har kontrol over hvem der kan tilgå det . Det hjælper slf hvis man selv krypterer det inden med noget FOSS software man stoler på .
mount -t CIFS|NFS|meh whateverdisk.whatevercorp.com:/theuser -O username=theuser,password=thepwd /home/theuser/remote
losetup -e aes-256 /dev/loop0 /home/theuser/remote/.securebackendfile
mkdir /mnt/crypto
mount -t ext3 /dev/loop0 /mnt/crypto
noget i den dur. Måske skulle vi tage det med en QuickGuide engang.
Du er da en rigtig
Du er da en rigtig solstråle :)
Drive har nogle yderligere egenskaber end bare storage. F.eks. søgning i billeder med OCR. Derudover er søgning nok også noget mere effektiv end hvis du selv skal pløje alle data igennem.
#6
Uhmmm lækkert , af la picture DNA (har glemt navnet, tænk autotracking af personer over nettet på deres ansigt geometri alene) som de har brugt på bla facebook i et stykke tid , jeps det er allerede muligt at linke samtlige personer på baggrund af et random billede til en bruger profil mv. Gode muliger i det fx i Syrien og Iran.
Det var denne højniveau eller mere abstrakte dataform jeg talte om, mht specifikke filtyper.
Men mere effektivt, absolut .
Tid til gå med skimaske og
Tid til gå med skimaske og tinfoil hat? :) Men jo, der er muligheder for at få misbrugt evt billeder man måtte gemme der. Det var der så allerede med picassa, men mon ikke det går?
OCR'en vil være rar nok, hvis man har billeder hvor tekst indgår i. F.eks. fra en scanner eller lign. Det er blevet ret populært at scanne fysiske dokumenter og mail dem direkte fra scanneren. Der ville det være en rigtig lækker funktion.
Måske skulle vi tage
#5: Måske skulle vi tage det med en QuickGuide engang.
Ja tak :)
#5
Det lyder meget
#5
Det lyder meget interesant, men er der en måde hvor på man kan mounte et netværks filesystem og stadig have sine data selvom man er offline?
Kun i det omfang du har en
Kun i det omfang du har en lokal kopi.
Du har iflg. sagens natur ikke adgang til et netværksfilsystem, hvis du er offline.
Yep interessant, men
#10:
Yep interessant, men hvis DKLinux, kan løsrive sig fra sit Faraday bur ;-) Så kunne det være han ville vise os, hvordan man kan lave noget revision historik på en fil - som Dropbox, Google drive, etc. - i hans NFS eksempel :-)
de fleste intet har at skjule
Ikke for at afspore tråden - men alle har noget at skjule ;-) Hvis man ikke har det - så har man intet liv :-D
Jeg bliver på Ubuntu One /
Jeg bliver på Ubuntu One / dropbox, har ikke brug for flere :). Ubuntu One kunne desværre trænge til en opsang, men et dansk alternativ ville være at foretrække. Jeg kan ikke se hvad alle mine pisse gode idéer skal ligge et eller andet sted i USA :P
#13 - Then built it yourself
#13 - Then built it yourself you shall (-;
Tror dog at det ville være en mere dyr løsning hvis det blev lavet i Danmark.
fuse
#5: Unix har løst det problem i omkring 1984 med NFS.
Welp NFS over wan, det er en opskrift på problemer tør jeg næsten love NFS er tæt på at værre ligeså følsom over for latency som X11.
Den faktiske løsning er i linux FUSE modul(userspace filesystem) og tilhørende drivere, hvor næsten alle fildelings teknologier(FTP/SCP/webdav etc) kan monteres. Novell havde iøvrigt engang et genialt tilsvarende program til windows kaldet "netdrive", der dog serud til at værre forsvundet hvilket efterlader windows brugerne uden den funktionalitet.
FUSE er også det gvfs bruger til at vise ftp/scp shares som en mappe i nautilus.
Hvad Dropbox gør ligner en kombination af rsync og et traditionelt backup system. der er et par forsøg på at lave noget tilsvarende http://alternativeto.net/software/dropbox/?license=opensource har dog ikke tested