Microsoft sletter Linux fra listen over desktop-konkurrenter
Linux er ikke længere en desktop-konkurrent for Microsoft. Det skriver Microsoft i firmaets nyligt offentliggjorte årsrapport. Sidste år var Apple, Google og Linux anset som værende konkurrenter, men i år er Linux-pingvinen altså ikke en trussel for Microsoft. Microsoft anerkender stadig Unix og Linux som værende server-konkurrenter.
http://www.version2.dk/artikel/microsoft-sletter-linux-fra-listen-over-desktop-konkurrenter-30342
- Log in to post comments
Kommentarer41
bemærk jeg skriver
#50: bemærk jeg skriver desktop og ikke mobiler, tablets, m.v... for at gøre sig gældende i fremtiden, skal man lære af fortiden. men om det er for sent ? måske - der er mange analytikere som spår desktoppen, som vi kender den, død indenfor en kortere årrække - inkl selveste "opfinderen af IBM pc'en". men de har nok højest sansynligt ret; hvor godt mon unity tager sig ud på en tablet :)
Hold øje med denne, når den bliver fri.
https://lwn.net/Articles/455891/
Det er en udemærket oversigt der viser hvem der har bud på en linux tablet. Der er mange bud, men ikke mange der kan få succes. Værst af alt er selvfølgelig at høre Aaron Seigo snakke om hvor frit hans arbjedsgivers alternativ er, Yuck.
de nasser groft sagt
#49: de nasser groft sagt på ubuntu, for at sige det lige udDet helt okay at nasse. Det er netop en af de helt store styrker ved open source. Nemlig at man kan genbruge fra hinanden. Alle ved at Pinguy bygger på Ubuntu, det er ikke noget de skjuler. Altså er der IMO intet at kritisere dem for.
#49: jeg kan ikke se at mint og pinguy gør noget som ubuntu ikke gør - de napper den seneste ubuntu, og tilfører en smule krydderi og vupti - ny distro! kan du påpege de forskelle mint og pinguy gør - samt hvilken type brugere de henvender sig til?Pinguy og i mindre grad Mint er distroer for folk der vil have lir out of the box. Det er rigeligt forskel.
Jeg kan ikke se problemet.
#52
Problemet er at
#52
Problemet er at størstedelen af derivatdistros næsten ikke tilfører nogen værdi til GNU/Linux-communitiet som helhed, men til gengæld skaber de en masse "duplication of effort", forvirring ifm. valg af distro og et support-mareridt pga. små variationer i bugs, standardprogrammer osv.
jeg kan ikke se at mint
#49: jeg kan ikke se at mint og pinguy gør noget som ubuntu ikke gør - de napper den seneste ubuntu, og tilfører en smule krydderi og vupti - ny distro! kan du påpege de forskelle mint og pinguy gør - samt hvilken type brugere de henvender sig til?
Ikke enig. Mint gør faktisk en hel del. Ikke mindst Mint Debian (LMDE). Den er for det første ikke bygget på Ubuntu, for det andet har de nogle hjemmelavede pakker, fx til at håndtere de nye "update packs" som giver større stabililtet end en klassisk rullend distro.
Problemet er at
#53: Problemet er at størstedelen af derivatdistros næsten ikke tilfører nogen værdi til GNU/Linux-communitiet som helhedUenig. Pinguy OS har en unik målgruppe. Som jeg skrev før er det en distro til folk der vil have lir out of the box.
#53: men til gengæld skaber de en masse "duplication of effort", forvirring ifm. valg af distro og et support-mareridt pga. små variationer i bugs, standardprogrammer osv.Det er ikke rigtigt. Pinguy OS er kun Ubuntu med nogle ekstra pakker installerede og nogle PPAs. Altså ingen spildte ressourcer og intet support-mareridt da de pågældende bruger nok ville have installeret de PPA under alle omstændigheder.
Eksternt er det ikke en
Det er ikke rigtigt. Pinguy OS er kun Ubuntu med nogle ekstra pakker installerede og nogle PPAs. Altså ingen spildte ressourcer og intet support-mareridt da de pågældende bruger nok ville have installeret de PPA under alle omstændigheder.
Bare lige for at bakke CB400F's argument op --> http://ruminationsonthedigitalrealm.wordpress.com/2007/12/21/thirty-day…
Og vi har også haft en dansk version af det - ingen nævnt!
'Lemminge distroer' har ingen berettigelse ;-) Dem som har unikke features 'overlever' i de fleste tilfælde og dem som 'bare' får knaldet en baggrund på og en LXDE login ... ja de dør lige så stille - sådan har det været og sådan vil det foresætte. Det er prisen for fri software ....
#51 @ BG - jeg tror unity
#51 @ BG - jeg tror unity vil tage sig godt ud på en tablet - og det samme vil gnome 3. måske langt bedre end til en desktop. unity er mig bekendt baseret på ubuntu netbook remix, og en netbook har/havde typisk samme skærmstørrelse som tablets - 10". derimod kan jeg se KDE 4.x i problemer (og for den sags skyld også w7). det samme kan microsoft da rygterne går på at windows 8 vil se meget anderledes ud.
men om det er nok til at vælte android og iOS som tablet konge OS deeet...
#52 @ paldepind ; se #53 som jeg er helt enig med - og du undgår (eller forstår ikke?) min pointe ang. bruger antal. jo større mængde af brugere på givent system, jo større indflydelse, desto mere kan man få igennem. det er f.eks. god PR når det franske politi bruger ubuntu og københavns kommune er begyndt at bruge libreoffice.
#53 @ cb - 100% enig - en meget sjælden gang :)
#54 @ marlar - se #49 - der skriver jeg netop at mint er i gang med at fjerne sig fra ubuntu med deres rolling release baseret på debian testing. det er bedre - både for mint og ubuntu - men det ændrer ikke på at det er deres main edition som primært trækker brugerne, og den er ubuntu baseret. personligt så jeg gerne at de baserede alle deres editions - lige fra lxde til kde - på debian testing rolling release. men de vil vel ikke slå præmie koen ihjel... for det ville uden tvivl give flere "rene" ubuntu brugere.
#56 @ mads - let the lemmings die... ligesom i de gode gamle amiga dage ;) oh no more lemmings...
Bare lige for at bakke
#56: Bare lige for at bakke CB400F's argument op --> http://ruminationsonthedigitalrealm.wordpress.com/...Aha. Én distro lavet af en retard. Jeg kan ikke rigtigt bruge det til noget.
#57: se #53 som jeg er helt enig medDet indlæg har jeg jo allerede svaret på :D
#57: og du undgår (eller forstår ikke?) min pointe ang. bruger antal. jo større mængde af brugere på givent system, jo større indflydelse, desto mere kan man få igennem.Klart nok. Så hvis Linux mål er at overtage verden er det muligvis ikke så smart. Men så alligevel. Kig f.eks. på Linux Mint Main Edition der tydeligvis er en derivat distro (og dermed i følge dig nasser). Den er pt. den mest downloadede Linux distro, og man kan derfor overhovet ikke sige at den ikke tilfører noget nyt til fællesskabet.
Mutter
#54 GNOME3 bliver fin til touch og tablets. Det er tænkt ind i designet. Mutter har lige fået fjernet de sidste pixelprecision operationer og wayland kommer nok i den kommende cyklus.
Aha. Én distro lavet af en
Aha. Én distro lavet af en retard. Jeg kan ikke rigtigt bruge det til noget.
Nå ja jeg kæmper også imod et håbløst mantra "All distroer har en eksistenseberettigelse" - jeg skulle lige til at beskylde dig for at være naiv, når det egentlig var mig selv, når jeg kaster mig ud i at skulle skyde sådan en logik ned - men der skal også være plads til uenighed ;-)
cheers
#54Ved du hvad der har
#54
Ved du hvad der har gjort det nødvendigt for dem at skabe en ny distro i stedet for bare at bidrage til Debian (testing) for at gøre oplevelsen bedre?
Jeg synes ikke at "update packs" lyder som noget der ikke kunne laves officielt under Debian.
#57
KDE har og får ingen problemer med tablets. Du må hellere læse lidt op på Plasma Active og Contour. Du kan finde masser af videoer på youtube o.l. med KDE's tablet-interface.
I modsætning til GNOME, Ubuntu og Windows (8), forsøger KDE ikke at lave eet enkelt interface til alle formfactors. I stedet har man designet plasma således at det er nemt at skrive nye interfaces til specifikke formfactors med meget høj grad af genbrug af den samme kode. Således har man plasma-desktop og plasma-netbook... og altså "shells" på vej til tablets, mobiltelefoner, mediecentre osv.
Desuden er KDE også langt fremme med tablet/touch-venlige applikationer (jvf. kdepim/kontact, marble og calligra (tidligere koffice)).
I modsætning til
#61: I modsætning til GNOME, Ubuntu og Windows (8), forsøger KDE ikke at lave eet enkelt interface til alle formfactors. I stedet har man designet plasma således at det er nemt at skrive nye interfaces til specifikke formfactors med meget høj grad af genbrug af den samme kode.
Sådan en buffet er jo der hvor den elendige masseproducerede discountmad ender :)
Du ved jo uydemærket at både GNOME og Unity i høj grad er plugin-baseret, og specielt GNOME 3.2 får en fin infrastruktur til dette.
Total Recorder eller Total Commander?
#36: Faktisk er der kun 3 programmer jeg jævnligt bruger i en virtuel XP, nemlig: Photoshop, Qimage Pro (som faktisk kører ok under Wine) og så Total Recorder.
Marlar - en lidt sen respons, men mener du ikke Total Commander? OK ved godt at der er noget der hedder Total Recorder ...
Hvis det passer, så kører den fint i Wine, og det gør Photoshop CS3 iøvrigt også, men nu jeg er ved det, har du prøvet med KDE appen Krusader til sammenligning med Total Commander?
sudo apt-get install krusader
Nå ja jeg kæmper
#60: Nå ja jeg kæmper også imod et håbløst mantra "All distroer har en eksistenseberettigelse" - jeg skulle lige til at beskylde dig for at være naiv, når det egentlig var mig selv, når jeg kaster mig ud i at skulle skyde sådan en logik ned - men der skal også være plads til uenighed ;-)
Jeg mener bestemt ikke at alle distroer er eksistens berettigede. Den udtalelse i #47 vil jeg gerne trække tilbage. Men langt de fleste distroer gør noget der ikke findes andre steder. Men det er ikke mange (Ubuntu Studio). Og jeg mener generelt ikke at remaster distroerne er et problem, da der som regel ikke bliver lagt voldsomt meget arbejde i dem. Jeg deler dog f.eks. cb400fs skepsis med hensyn til LMDE.
eg mener bestemt ikke at
eg mener bestemt ikke at alle distroer er eksistens berettigede. Den udtalelse i #47 vil jeg gerne trække tilbage.
Ok så er vi trods alt mere enig end antaget :-)
Ubuntu Studio?? er du musiker?? :-)
Hvis det passer, så
#63: Hvis det passer, så kører den fint i Wine, og det gør Photoshop CS3 iøvrigt også, men nu jeg er ved det, har du prøvet med KDE appen Krusader til sammenligning med Total Commander?
Ja, jeg mener Total Recorder. Det laver et virtuelt lydkort som gør at du kan optage alt som pc'en kan afspille. Det kan også grabbe video.
Og så Total Commander: verdens bedste program, basta! Når jeg skal arbejde på en windowscomputer installerer jeg TC som det første. Er helt hjælpeløs uden :-) Heldigvis kører det fint under wine.
Krusader er jeg ikke så glad for. Så kan jeg faktisk bedre lige Gnome Commander. Eller Midnight Commander, faktisk starter min terminal op i MC automatisk. Det er virkeligt tilbage til rødderne, ligner fuldtstændigt Norton Commander :)
Ok så er vi trods alt
#65: Ok så er vi trods alt mere enig end antaget :-)Det skyldes udelukkende at jeg ikke kommunikerede min mening ordentligt :D . Det jeg egentlig opponerede imod var, den konkrete påstand om at Pinguy nasser og i højere grad skal distancerer sig, samt den holdning (som jeg ikke ved om du deler) at rigtig mange distroer er overflødige og ligegyldige. Min påstand er at det er en minimal del der er det.
#65: Ubuntu Studio?? er du musiker?? :-)Nej, ikke rigtigt. Det er bare trist med Ubuntu Studio. Det er den studie distro de fleste finder først, men den er altså bare ikke ret god. Der er langt bedre bud: AVLinux, KXstudio, Dream Studio og til dels også Artist X. Det eneste Ubuntu Studio har, sådan som jeg ser det, er at den er en officielt Ubuntu variant. Men det er ikke nok.
#61 jeg er uenig mht KDE -
#61
jeg er uenig mht KDE - jeg spår det ingen stor succes på tablets. at der findes et par videoer på youtube lavet af nogle KDE nørder er jo ingen garant for succes. netop simplicitets princippet og "one size fits all" kan jeg lide og det tror jeg mange flere kan (se overnævnte kilder) end et DE der mest af alt prøver at være en kæmper schweizer-kniv og deraf mener jeg heller ikke KDE er en stor succes på desktoppen; der havde gnome 2.x væsentlig flere tilhængere, hvis vi ser bort fra den "nye" generation af DE som gnome 3.x og unity er.
#62
BG kan du ikke uddybe det med plugin-strukturen lidt mere ?
#66
total commander er fantastisk. købte programmet tilmed da det hed windows commander... på linux er jeg godt tilfreds med gnome commander (er også tidl. bruger af norton commander)
netop simplicitets
#68:
netop simplicitets princippet og "one size fits all" kan jeg lide og det tror jeg mange flere kan
Synes ny ellers det ser ud som om at der er rigtigt mange som ikke bryder sig om "One size fits all". Når man nu kikke på Gnome3 og Unity, så er der jo rigtigt mange som går væk fra dem, netop fordi de ikke mener at de er brugbarer nok på desktops.
end et DE der mest af alt prøver at være en kæmper schweizer-kniv Sammenligner af denne type er ikke særlige gode i en debat, da de tolkes meget forskelligt alt efter hvem der læser dem. For eksempel forstår jeg analogien som værende værktøj="desktop interface" opgave-for-værktøjet="type af computer", i så tilfælde vil jeg nærmere mene at det er Gnome3 og Unity der forsøger at være en schweizer-kniv, da de jo netop prøver at lave et værktøj som skal løse mange forskellige opgaver, hvor KDE prøver at lave forskellige værktøjer til de forskellige opgaver.
Hvilken holdning man så bedst kan lide er en smags sag, og det skal vi være glade for det er. Jeg er helt enige i at ikke garvede computer brugere ofte vil være bedst tjent med at deres interfaces ligner hinanden på så mange enheder som muligt. Dog tror jeg at de lidt mere garvede, gerne vil have interfaces der er specialiseret til den enhed de kører på, for at få den mest optimale brugsoplevelse. Hvor stor denne gruppe er, har jeg ingen tal på, men ud fra mine egne forventninger er den ganske stor, og vil blive større og større, efterhånden som de ældre generationer bliver skiftet ud, men yngre som er vokset op med computere.
deraf mener jeg heller ikke KDE er en stor succes på desktoppen; der havde gnome 2.x væsentlig flere tilhængere, hvis vi ser bort fra den "nye" generation af DE som gnome 3.x og unity er
Mener ikke at man kan konkludere at noget ikke er en stor succes, bare fordi der er 1 produkt som har flere tilhængere.
samt den holdning (som jeg
samt den holdning (som jeg ikke ved om du deler) at rigtig mange distroer er overflødige og ligegyldige. Min påstand er at det er en minimal del der er det.
Hvad er mange og hvad er en minimal?? Tja bum bum. Jeg vil nok sige at der er nogle stykker som bare har kylet en ny wallpaper på, lagt en ny DE på og måske ændret lidt ikoner og så vupti lancerer den som en flunkende distro. Tidligere ville jeg nok harcelerer voldsomt over dem. Men ...
- Mange af dem dør hurtigt igen.
- Nogle overrasker faktisk. Wolvix gjorde i sin tid, hvor undertegnet måske var lige lovlig hurtig på aftrækkeren.
- Min anke i sin tid har gået på at istedet for at fragmenterer i en uendelighed - skulle folk bruge tiden på hvor skoen virkelig trykkede - altså hjælpe eksisterende projekter.. Men der var modargumentet i sin tid, og som jeg til dels har taget til mig, at de folk der laver håbløse distroer nok heller ikke ville være meget bevendt på eksisterende projekter.
- Der er langt større problemer i open source verden end lemminge distroer.
- Jeg har været linuxbruger siden 2001, med en enkelt pause i 2010, men vendt tilbage her i 2011 på en gammel G4 iBook med noget Ubuntu. Og de store distroer har sådan cirka været de samme i den tid - ihvertfald følge Distrowatch - trods remixes, derivater og deslige.
cheers
total commander er
#68: total commander er fantastisk. købte programmet tilmed da det hed windows commander... på linux er jeg godt tilfreds med gnome commander (er også tidl. bruger af norton commander)
Jeg har også været registreret bruger i årevis. Gnome Commander er ok til de helt almindelige operationer, men skal der mere til er TC et must. Det eneste der ikke rigtigt fungerer på Linux er filrettigheder mm. da TC "ser" filsystemet som et windowssystem.
Det eneste der ikke
#71: Det eneste der ikke rigtigt fungerer på Linux er filrettigheder mm. da TC "ser" filsystemet som et windowssystem.
Ja men det er også en af grundende til at jeg nævnte Krusader højere oppe i tråden. Husker godt både Gnome- og Midnight Commander, og ikke et ondt ord om dem, men jeg finder Krusader som langt mere konfigurativ, og også at ftp virker bedre (yes Filezilla ...).
Med en lille ændring af opstarts kommandoen (gksudo krusader), kører Krusader iøvrigt i root tilstand på Gnome, uden at oprette et script som man skal i fx MC, hvis man vil lave et ikon.
Edit: Sagt på en anden måde, kan man helt undvære TC og Wine, såfremt TC er grunden til at man har installeret Wine, fordi Krusader har omtrent de samme funktioner som TC.
Edit: Sagt på en anden
#72: Edit: Sagt på en anden måde, kan man helt undvære TC og Wine, såfremt TC er grunden til at man har installeret Wine, fordi Krusader har omtrent de samme funktioner som TC.
Nå, dette er så en af mine kæphest. Nej, Krusader har ikke nær de samme funktioner som TC! Overhovedet ikke :-)
Nu er det et års tid siden jeg har prøvet Krusader så noget kan være kommet til, men følgende mangler og meget meget mere:
vertikal visning : se en hel mappestruktur i én flad visning
Inkrementiel hurtigsøgning: indtast nogle bogstaver og kun filer der matcher vises
Størrelse af mappe inkl. undermapper
Dusinvis af fede plugins, fx exif, id3 og alle mulige pakkeformater
Fantastisk synkronisering mellem to mapper, inkl. alle undermapper
Bedre ftp-klient (IMO) bl.a. fordi den har masterkodeord
Men lad det nu ikke blive nogen flamewar :-) Jeg kunne bare ikke leve uden TC!
Engang kunne jeg godt tænke mig at stille op i en konkurrence om at udføre en mængde forskellige filhåndteringsopgaver på kortest tid. Jeg er 100% sikker på jeg ville vinde over enhver anden deltager uden TC!
Bedre ftp-klient (IMO)
#73: Bedre ftp-klient (IMO) bl.a. fordi den har masterkodeord
Jo, og jeg kender godt TC (Volkov og Norton) og bruger TC som ftp klient på Windows, og enig i TC master passwords funktionalitet. Når jeg taler om FTP funktionalitet, så mener jeg stabilitet på også Windows servere med logon. Gnomes version virker, men ikke helt lige så stabilt.
Alligevel ville jeg mene at du bør give Krusader en ny chance, for der er flere at de nævnte funktioner du kan tilføje i Krusader, fx pakkefunktioner, ikke mindst hvis det er hovedårsagen til at du har installeret Wine.
Men selvfølgelig udelukker det ene ikke det andet, hvilket ikke er meningen, kun at pointere, at du måske vil finde Krusader mere funktionel end eksempelvis Gnomes version og MC, der er hurtig, men ikke kan det samme, og måske også, at Krusader er bedre nu end for år tilbage..
Men selvfølgelig
#74: Men selvfølgelig udelukker det ene ikke det andet, hvilket ikke er meningen, kun at pointere, at du måske vil finde Krusader mere funktionel end eksempelvis Gnomes version og MC, der er hurtig, men ikke kan det samme, og måske også, at Krusader er bedre nu end for år tilbage..
Helt korrekt. Jeg bruger dem i en skøn blanding afhængig af opgaven:
Filoperationer på brugerniveua, fx dokumenter, mediafiler mm. : TC
Filoperationer hvor TC's virtualiserede filsystem ikke virker, fx drag & drop: GC
Systemspecifikke operationer, fx oprettelse og redigering af symlinks: MC
På min Mint7 har jeg også Krusader, men pga. den gamle distro er det også en gammel Krusader. Ved lejlighed vil jeg prøve den i LMDE.
På min Mint7 har jeg
#75: På min Mint7 har jeg også Krusader, men pga. den gamle distro er det også en gammel Krusader. Ved lejlighed vil jeg prøve den i LMDE.
Nu har jeg både Mint 11 og LMDE, og kan tilføje, at Krusader virker fortræffeligt på dem begge, men fordi det er en KDE app, så skal man fjerne KDE opstartsyntaks i ikonerne, og erstatte dem med med Gnome's som før nævnt.
men fordi det er en KDE
#76: men fordi det er en KDE app, så skal man fjerne KDE opstartsyntaks i ikonerne
Opstartssyntaks, kan du forklare nærmere? Jeg har adskillige KDE programmer og de virker fint fra menuen uden ændringer.
Hvad er mange og hvad
#70: Hvad er mange og hvad er en minimal??Det kan jeg ikke sige helt præcist. 3-4 ud af hundrede.
#70: Jeg vil nok sige at der er nogle stykker som bare har kylet en ny wallpaper på, lagt en ny DE på og måske ændret lidt ikoner og så vupti lancerer den som en flunkende distro.Dem har jeg personligt set meget få af. Moon OS kommer i nærheden. Men det er også det eneste.
Dine punkter er jeg enig med dig i.
Opstartssyntaks, kan du
#77: Opstartssyntaks, kan du forklare nærmere?
Det er kun fra ikonernes opstartskommando. Jeg har erstattet KDE kommandoerne, og kan ikke helt huske hvad der står efter installationen, men noget i retning som:
krusader -caption "%c" %i, hvor der kun skal stå gksudo krusader, når man vil starte som root, og simpelt krusader, når man vil starte som bruger.
Den der "%c" vil give en fejl i Gnome fordi der i Gnome ikke findes en brugermappe der hedder [brugernavn] "%c".
Det er ganske enkelt.
Edit: Jo har lige kikket efter i /usr/share/applications/kde4, og det stemmer.
Dine punkter er jeg enig med
Dine punkter er jeg enig med dig i.
"Så sætter jeg kaffen over og luner smørkagen hr. Brodersen" :-)
Tja bum bum. Jeg vil
#70: Tja bum bum. Jeg vil nok sige at der er nogle stykker som bare har kylet en ny wallpaper på, lagt en ny DE på og måske ændret lidt ikoner og så vupti lancerer den som en flunkende distro. Tidligere ville jeg nok harcelerer voldsomt over dem. Men ...
Skal der ik' mere til ... Jammen så er der her en funklende ny distro Mint 11 OSX Lion ;)
Håber ik' jeg får en over nakken af Apple ...
http://db.tt/waX5BA8
Tak skævben!! Jeg fornemmer
Tak skævben!! Jeg fornemmer en ny 'Odin Linux'!! uak!! :-D
uak!! :-D
Hedder det
#82: uak!! :-D
Hedder det ik' UAC, fælles med både Windows og Anders And ;)
'Milde Mammon'!! Det
#83:
'Milde Mammon'!! Det hedder nu UAK!! :-) Jeg har ikke bedre dokumentation end http://www.andeby.dk/default.aspx?section=artikkel&id=17592 samt de også bruger udtrykket i denne artikel http://www.donaldisme.dk/hrmpf.htm :-D
en fornøjelse hr.
#80:
en fornøjelse hr. Gotfredsen.
#69
tillader mig at være
#69
tillader mig at være helt uenig i dine synspunkter. ang simplicitet siger jeg bare eet ord; apple. og ang. brugere målt på DE - så jo, antallet betyder noget for om det er en succes eller ej.
Du har heldigvis ret
#86:
Du har heldigvis ret til at være uenig med mig, så det er ikke noget du behøver at tillade dig :D
Jeg nævnte dog intet om simplicitet, det jeg argumenterede mod var "one-size-fits-all", og dette går apple jo ikke ind for, de bruger netop et andet styresystem, eller i hvert fald en anderledes brugergrænseflade på deres iphone og ipad, end de gør på deres desktop computere. Systemer låner så elementer fra hinadnen der hvor det gir mening. Dette er jo netop hvad kde prøver at lave, 2 forskellige interface, et der er "touch og lille skærm venligt", og et til desktop. Begge bygget på den samme base, så de deler mest muligt kode, og nemt kan låne de elementer fra hinanden, som giver mening på begge platforme. At KDE og apple så ikke er ening i hvor simpelt og konfigurerbart et system skal være er en hel anden sag, men igen, jeg nævnte intet om simplicitet.
Jeg er ening i at antallet af brugere betyder noget for om det er en succes eller ej, og er enig i, at gnome 2 nok har/havde flere tilhængere., specielt efter ubuntus succes. Men jeg er stadig ikke enig i din udtaelse. Jeg har ikke set nogen statestik over hvordan desktop markedet er fordelt på linux, men hvis det foreksempel ser ud som følge:
Fiktivt eksempel
gnome 60%
kde 30%
diverse andre 10%
Så ville jeg stadig mene at en markedsandel på 30% indikere en succes (da 30% er mange brugere). Der ud over er der også faktorer som nedadgående eller opadgående markedsandele der er med til at styrre om noget er en succes eller ej. Så derfor mener jeg ikke bare man kan konkludere at noget ikke er en succes fordi der er et produkt der er mere populært.
Jeg nævnte dog intet
#87: Jeg nævnte dog intet om simplicitet, det jeg argumenterede mod var "one-size-fits-all", og dette går apple jo ikke ind for, de bruger netop et andet styresystem, eller i hvert fald en anderledes brugergrænseflade på deres iphone og ipad, end de gør på deres desktop computere.
Normalt når man bruger 'one-size-fits-all' mener man som i at en ting passer alle personer, ikke devices. Det er i hvert fald sådan jeg forstår ordet, og jeg mener at du bruger det på en lidt forvirrende måde. Mac OSX er helt klart one-size-fits-all da der ikke er ret mange konfigurationsmuligheder. At de så har to forskellige interfaces på hhv. deres tablet og desktop er noget andet.
Anyway, det er flueknepperi og jeg kan godt se hvad du mener ^^'
Hehe ja, det er altid
#88:
Hehe ja, det er altid svært at debatere når man opfatter begreberne forskelligt, hvilket jeg jo også prøvede at påpege i min kommentering af higtowers sweicherkniv analogi. Specielt problemematisk er det på begreber som "one-size-fits-all" der kan tolkes på forskellige niveauer. Så lad mig konkretisere følgende, i håb om at afklarer misforståelser:
Ud fra konteksten af debatten, som gik hvorvidt Gnome3 og Unity og KDE ville klarer sig på tablets, og higtowers brug af begrebet "one-size-fits-all" i #68 Som et direkte svar på følgende kommentar fra cb400fs #61:
I modsætning til GNOME, Ubuntu og Windows (8), forsøger KDE ikke at lave eet enkelt interface til alle formfactors. I stedet har man designet plasma således at det er nemt at skrive nye interfaces til specifikke formfactors med meget høj grad af genbrug af den samme kode. Således har man plasma-desktop og plasma-netbook... og altså "shells" på vej til tablets, mobiltelefoner, mediecentre osv har jeg tolket "one-size-fits-all" som værende samme brugerflade på forskellige typer enheder. Mine indlæg skal derfor læses med den antagelse.
Hvis hightower har ment noget andet, beklager jeg forviringen. Dog står jeg bag mine argumenter.
har jeg tolket
#89: har jeg tolket "one-size-fits-all" som værende samme brugerflade på forskellige typer enheder.Jeg tror at det hightower mente var at KDE har for mange konfigurationsmuligheder, og at de derfor ikke er simpelt nok. Modsat har GNOME, Unity og Mac OSX der ikke ret mange options.
Jeg er dog helt enig med dig i at den same brugergrænseflade på forskellige typer enheder er meget problematisk og uhensigtsmæssigt.
'Milde Mammon'!! Det
#84: 'Milde Mammon'!! Det hedder nu UAK!! :-)
Jeg bøjer mig Mads. Der findes nok ikke bedre dokumentation end fra selveste Andeby ;)