Ringsted skifter til openoffice og linux
Ifølge denne nyhed fra Politiken.dk vil Ringsted kommune skifte til openoffice og linux på deres skolecomputere.
Læs mere her:
http://politiken.dk/indland/article1022459.ece
- Log in to post comments
Ifølge denne nyhed fra Politiken.dk vil Ringsted kommune skifte til openoffice og linux på deres skolecomputere.
Læs mere her:
http://politiken.dk/indland/article1022459.ece
Copyright © 2025 Company Name - All rights reserved
Developed & Designed by Alaa Haddad
Kommentarer9
Og det spare også penge på
Og det spare også penge på hjemme fronten, for så har forældrene ikke behov for at gå ud og købe MS Office.
Jeg elsker når det offentlige lavet et ryk i den retning, selv når det bare er på forsøgs basis
Håber det bliver en succes.
Jeg håber virkelig Ringsted kommune får succes med dette valg. De er den første kommune der skifter rigtigt til Linux, så de kan virkelig blive en foregangskommune hvad det angår.
Nu håber jeg bare på at de virkelig giver det chancen, og at det bliver implementeret ordentligt, samt at deres personale/elever får en ordentlig introduktion. Det er nok det vigtigste når man skifter til Open Source.
Er der nogen der ved, hvilket distro de vil bruge?
Hvad med dem som har brug
Hvad med dem som har brug for skrivestøtte programmer som f.eks cd ord?
Mig bekendt virker de ikke på linux, og tror ikke de vil køre det gennem wine
Cd ord samt de andre der
Cd ord samt de andre der findes til folkeskole elever etc. vil vel inden for fornuftig tid, være at finde som net version.
Der udover skal der vel findes ud af, Hvor mange elever der rent faktisk bruger det. For en ting er at lade det være præinstalleret i sit/sine image, en anden ting, er hvor mange bruger det rent faktisk.
Hvis det skulle vise sig, at det er 50% der bruger det. Så er der jo en sum penge, der kunne gå til bøger, nye computer, opgradering af de eksisterende, nyt netværks udstyr og/eller kabler,, (kat5 eller gamle kabler er ikke optimalt), eller sågar en 100% trådløs dækning.
Mht. programmer såsom cd ord, skal man vel først finde ud af, hvor mange licenser har man, hvad er behovet for den enkelte elev. Og er det et program, som en udskolings elev vil bruge efterfølgende. Hvis det ikke er, så er det vel kun ind, og mellemskoling man skal fokusere på, mht. til netop Cd ord.
Jeg tro det stopper ret hurtigt, når de skal betale for selv, første gang. Dyrt er det vel ikke, men det koster det som det koster.
Men i hele snakken skal man også til at tænke på, Hvor længe kan vi blive ved med at bruge det styre system vi bruger idag. Mit skud er, at en meget stor del, bruger winxp. Og er der ikke noget om, at winXP dør inden for en ca 3 - 5år. Måske før, alt efter hvilken licens aftaler man har.
Det vil ske, før eller siden, og her er det så.. Hvis man ikke vil skifter, så vil man betale licenserne og opgraderingerne af hardwaren, programmerne etc. Vel på sammen måde, som da vi skiftede til netop WinXP.. Og den gang kostede det de danske kommuner kassen, at gøre det samt en hel masse timer. Jeg tro at det kommer til at koste det samme eller mere end den gang (nyt hardware, programmer der ikke kan køre på win7) ,, Og vil koste lige så mange timer.
Set i lyset af det, tro jeg at et skifte til Linux, er billigt sluppet, både på kort og længer sigt. Så lad dem der har brug og behov for cd ord bruge det og lad dem evt køre winxp/win7 og gør de andre elever en tjenste,, Skift til noget der er hurtigere i opstart, mere stabilt samt og ikke mindst mere fleksibelt.
Det går galt hvis/når man
Det går galt hvis/når man forsøger at lave en 1:1 migrering uden helt at tænke over at linux/OOo trods alt er anderledes end MSO på windows. Hvis man tror at man får 110% samme funktionalitet så er det at tingene ofter ender galt, for det gør man realt set ikke, man får et lidt anderledes produkt, der måske opfylder de samme behov.
Det er tankevækkende at google apps migreringer går mere gnidningsfrit igennem end OOo migreringer da OOo er langt tættere på MSO rent funktionalitets mæssigt og det er nok fordi forventningerne til google apps handler om noget helt andet.
En anden strategi er at istedet for at putte besparelsen direkte i lommen fra starten så brug den på et perifirert system der er populært hos brugerne og kæd det sammen med migreringen.
Men her er problemet med mange linux migreringer man gør det af rent budget mæssige grunde og håber på at man bare kan bibeholde hele ens nuværende struktur uendret men billigere.
Det bliver spændende at se
Det bliver spændende at se om de kan få programmerne på mikrov.dk, som Ringsted skolevæsen benytter sig af, til at køre under et Linux miljø.
Og det spare også penge på hjemme fronten, for så har forældrene ikke behov for at gå ud og købe MS Office.
Der er nu andre behov end at skulle kommunikere, etc. med skolen der udgør grundlaget for at investerer i MSO 2010 :-)
Opfølgning
Der er lige kommet en opfølgende nyhed hvor de fortæller at det er Ubuntu de vil satse på som dist.
http://www.version2.dk/artikel/15640-ringsted-klar-til-test-2000-skole-…
Åh...
Kunne man ikke for en gangs skyld vælge et rigtigt firma i stedet for? Canonical har jo ikke præsteret noget tillidsvækkende. Hvis man i stedet satsede på Red Hat - der er trods alt pænt mange Red Hat-certificerede - eller Novells produkt, så ville det måske kunne være bare en smule mere stabilt?
Det behøver jo ikke engang at være noget, der er nemt for brugere at administrere - det er jo ikke dem, der skal administrere det.
Måske fordi Ubuntu koster
Måske fordi Ubuntu koster gratis og de satser på en gratisløsning med selv-support.
Eller måske fordi de folk der står for det, ikke ved andet om GNU/Linux end hvad de læser i boulevard-pressen.
.. Men RHEL og SLED har jo godt nok nogle begrænsninger, hvad angår pakkeudvalg, multimedie og sådan noget.
.. Til gengæld er kvaliteten nok en anelse højere og der er 7 års support i stedet for 3.