Linux er overalt
Mange tror at linux er et styresystem som kun er for nørder og eksperter, men de fleste ved ikke at de til dagligt benytter sig af systemet på den ene eller anden måde.
Focus.com giver i denne artikel 50 eksempler på steder du måske ikke forventede at finde linux.
Læs mere her:
http://www.focus.com/fyi/information-technology/50-places-linux-running…
- Log in to post comments
Kommentarer8
god artikel.
Dog vil jeg sige ( som Windows mand .. endnu.. ) at det med at linux er overalt, ikke helt passer, Siemens har fx. næsten lige ( i 2009 ) udbygget et par store server centre med windows 2008 server.
Så mon ikke man også kan finde 50+ virksomheder og organisationer der bruger Windows ?, det tror jeg godt man kan.
Re: Linux er overalt
siemens bruger med garanti linux mange steder...
Re: Linux er overalt
Det gør de faktisk ja, deres print servere er alle linux, men generelt bruger de hellere windows server til deres RX330 servere, som er dem de har flest af.
#3:
og hvilket OS tror du
#3:
og hvilket OS tror du deres RX330's management moduler kører?
Re: Linux er overalt
Og hvem har sagt at MS Windows ikke er overalt? Det ved vi desværre alt for godt at det er - i hvert fald hvor der er x86(_64)-maskiner, det er ikke nogen nyhed for nogen.
For mange vil det til gengæld være nyhed at GNU/Linux også er overalt.
Der er intet til hinder for at MS Windows og GNU/Linux begge kan være overalt. Selvom GNU/Linux grundet sin portable natur selvf. kan være langt flere steder.
Re: Linux er overalt
Jeg ved ikke meget om Siemens, men jeg ved at alle vores servere er HP eller Fujitsu-Siemens. Og planen er at HP serverne bliver skiftet til Fujitsu-Siemens.
Jeg ved egentlig ikke hvad server producenter egentlig synes om Linux. Linux brugere er mere ligeglade med smarte features.
Jeg kender en server serie, som har indbygget Windows installationen i en Flash chip. Det smart er at man køber serveren og noget ram og en stak diske. Sætter diske og ram i serveren og tænder for den. Den vil så først spørge hvordan du vil have opsat RAID og partitioner. Derefter hvilke profiler du vil have Windows 2003 server til at sætte op, samt hvilket software fra producenten du vil have installeret på diskene. Herefter til Windows 2003 Server bliver streamet til diskene og serveren genstarter til Windows. Her efter kan du vælge at flash chippen skal bruges som et system til hurtigt at kunne genetablere serveren fra backup løsningen, som er leveret at samme producent, eller du kan pille den ud og erstatte den med en hurtigere flash dims og bruge den til ReadyBoost, hvis du vil installere en nyere Windows Server.
Dette er alt sammen noget der er uvurderligt for en Windows administrator, som ellers kan bruge en del til på at installere diverse SCSI drivere til Windows, hvis han fx få lyst til at udskifte alle diske til nyere større hurtigere. Det sparer alt en del genstart under opsætningen.
Hvad kan man så bruge det til, hvis man er linux bruger. Jo du kan slette den flash rom. Kopiere Ubuntu cden til den, og evt oprette en /boot på den. Nu kan den det samme i Linux som den også kunne til Windows. Men i Linux sparer dig ikke får noget egentligt.
Med andre ord, så er denne server bedre end andre servere og Windows brugere vil gerne betale mere for den. Men Linux brugere giver ikke noget for den slags og producenten taber derfor omsætningen.
#6
Tja hvis det smarte ved
#6
Tja hvis det smarte ved dine servere er at Windows kan installeres automatisk, så siger det jo præcis hvad forskellen er på Windows og UNIX.
Re: #7
Hvad mener du med det, du skriver?
Linux distros er jo ikke alene UNIX, men Minox har jo også smittet af.