SSLUG-Sandkassemøde i Roskilde
Sandkassemøderne er åbne for alle. Vi leger med Linux i alle mulige afskygninger. Medbring maskine eller hjælp andre med deres. Ideen er at vi alle skal blive lidt klogere hver gang vi mødes.
Læs mere her:
http://wiki.sslug.dk/LokalGruppenRoskilde
- Log in to post comments
Kommentarer8
Re: SSLUG-Sandkassemøde i Roskilde
Dejligt initiativ med faste møder. Hvor mange kommer sådan i snit?
Re: SSLUG-Sandkassemøde i Roskilde
De få gange, jeg har været der, har fremmødet været 10 - 20 personer.
Re: SSLUG-Sandkassemøde i Roskilde
Og de fleste kender hinanden efter 10 år .
#3 Spot on ;), der er lidt
#3
Spot on ;), der er lidt autisme over det.
1) Man kommer ind i lokalet (efter en intensiv jagt på indgangen, og lidt kambulage med en af vægterne på skolen som aldrig har hørt om SSLUG møder...)
2) Der sidder 5-10 stykker og glor ind i skærmen...uden en lyd.
3) Alle ved en hel del - men aldrig det du spørger om ;) (som de aligevel ved, når det kommer til stykket).
4) Efter 10-20 minutter får man en sådan - går du ikke snart sådan at vi der har kendt hinanden i 10 år kan lege i fred? fornemmelse...
5) Man møder frem 2-3 ganger mere, og de samme 10 hoveder sidder der og forsøger hårdt at gemme sig bag skærmene, og 3-4 timer senere begynder man at spørge sig selv, hvorfor?
Nej, det er ikke så slemt, de er skam hyggelige nok, men der ER noget om det ;)
Re: SSLUG-Sandkassemøde i Roskilde
Der er faktisk rimelig stor forskel på "kulturen" og klientellet ved Roskilde-møderne og Frederiksberg-møderne - og jeg har grund til at tro at Joongle primært har erfaring med sidstnævnte ;-)
3) Alle ved en hel del - men aldrig det du spørger om ;) (som de aligevel ved, når det kommer til stykket).
Brugersupport er et sekundært formål med møderne - og mantraet er hjælp til *selvhjælp* - man skal ikke forvente at folk falder over hinanden for at bruge både halve og hele aftener på at løse alle mulige og umulige computerproblemer folk måtte møde op med - man kan dog forvente at få nogle hints og pointers så man kan komme videre med de fleste problemstillinger.
Det primære formål med møderne er derimod at GNU/Linux-brugere kan mødes ansigt til ansigt og hygge sig omkring deres fælles interesse.
Jeg er personligt kommet meget både i Roskilde og på Frederiksberg - og en enkelt gang i Næstved - og jeg synes at folkene alle stederne er enormt flinke og imødekommende - og udover at have det hyggeligt bliver jeg også klogere efter hver gang.
Jeg vil tro du har ret ;)
Er
Jeg vil tro du har ret ;)
Er selv medlem af nogle andre klubber, men i samme "boldgade", f.eks en radioamatør klub, og der er der altid gang i den, nemt at komme ind, nemt at komme igang, og nemt at få nye bekendtskaber, det ER virkelig et andet klientel, og stadig stærkt teknisk, ja vi har sågar folk der konstruerer computerene fra grunden af ;)
Re: Jeg vil tro du har ret ;)
Er
Lige lidt off topic. Hvad laver sådan en radio amatør? Snakker med forskellige folk i verden osv? Eller hvordan?
Re: SSLUG-Sandkassemøde i Roskilde
Dagens radioamatør varierer MEGET til forskel fra yesteryears traditionelle radioamatør.
I "gamle dage", havde ikke ALLE internettet, og radioen var derfor teknikernes foretrukne kommunikationsform (og analoge modems via fastnettet self.)
Vi var nogle af de første til at lave "on-line" BBS'er (det er vel mere korrekt at kalde det On-AIR), hvor man også havde radio-modems tilsluttet vores computere, sågar tilbage hvor det hele var mekanisk, men stadig "digitalt".
Hvad laver en typisk radioamatør idag? Primært er det som du siger, de fleste af dem kommunikerer via radioer og avancerede antenne setups - og contester (deltager i prestigefyldte konkurrencer) om at få den bedste placering, nå længst med mindst power (og nogle gange mere power)...
Men, hovedånden fra Radio amatørene stammer fra selvbyggere, dvs. os der kan lide at bygge og konstruere hardware op fra grunden af, ligesom open source - deler vi frit vores designs med alle og enhver, og nogle kan bare lide at bygge det op efter færdige byggesæt, andre kan lide at experimentere og selv opfinde nye teknikker.
Der kommunikeres med alt fra morse med håndpumpe - til avanceret satellit kommunikation med højastighedsdata og sågar radio amateur TV, hvor man laver tv-kanaler specielt for radioamatører og teknikfreaks.
Nogle af os - deltager i robot konkurrencer, selvbygger sessioner, og nogle er der blot for hyggens skyld. Ligesom med mange andre klubber og foreninger.
www.edr.dk
www.arrl.org
etc...