Linux distributioner år 2000
I år 2000 blev det første "Linux Format magazine" udgivet og havde bl.a en test af de største distributioner dengang.
Artiklen er et nostalgisk tilbageblik for dem som dengang var med på linux bølgen, men giver også nogle tanker om hvor langt linux+desktops er kommet sidenhen.
Læs mere her:
http://www.tuxradar.com/content/archives-best-distros-2000
- Log in to post comments
Kommentarer13
Re: Linux distributioner år 2000
Skræmmende, at desktoppen var så ovenud ækel den gang. Og jeg der ikke engang synes år 2000 er særligt længe siden..
Re: Linux distributioner år 2000
Ja, skræmmende... jeg kan tydeligt huske Corel Linux - men den ville bare ikke boote på min computer.
Man skal dog huske på, at Windows XP heller ikke var lanceret endnu og OSX stadig var på trapperne. Så der er sket meget, utroligt meget.
Re: Linux distributioner år 2000
Dengang syntes vi at det var flot :) Jeg startede selv i 1999 og må sige at der er virkeligt sket meget med linux og windowmanegere og desktops i de 10 år
#2
Jeg må indrømme at jeg
#2
Jeg må indrømme at jeg synes at selv Win 98 overgår det der i skønhed :)
Re: Linux distributioner år 2000
Ja, og det er endda bare udseendet. Jeg kan huske et bøvl uden lige, jeg havde med bare at brænde en cd. Der er virkelig sket noget.
Re: Linux distributioner år 2000
Egentligt sjovt at kde og gnome på et eller andet tidspunkt har valgt at bytte udseende.
Jeg forbinder normalt store menu ikoner og en dobbelt række taskbar med kde, og 2 tynde paneler med gnome. Det var åbenbart stik modsat i år 2000.
Re: Linux distributioner år 2000
Det får jo en til at tænke tilbage. Før jeg prøvede Mandrake 7.0 havde jeg ikke installeret nogen gui. Det var alligevel for tungt det stykke affald af en computer jeg brugte til Linux. Den store blev indtil da brugt til Windows, og den lille kørte i tekstmode mens jeg legede med C++ på den. GCC var ikke så imponerende. Den understøttede fx ikke templates, men den svarede til mine forventninger. Jeg forventede ikke et frit system skulle være bedre. Jeg forventede kun at det ville være frit så jeg kunne lege med det. I Windows kommer man ikke lige så let til en lovlig compiler.
2000 var også året hvor jeg købte en ekstra harddisk så jeg havde plads til at dualboote. Og lige fra starten af var det oftest Mandrake der fik lov at køre. Jeg var ret imponeret over hvordan systemet selv installerede drivere til alt hardwaren I computeren inklusive 3D driver til min Voodoo Banchee GPU. Det gav computeren en hurtigere framerate i Quake, og den kunne endda downloade i baggrunden imens uden at det kunne mærkes. Tag den Win98 ( og 2000 som dengang var endnu langsommere til spil )
Jeg har ikke ændret mig meget siden. I dag kører jeg stadig Mandriva og med KDE 4.1, hvis ikke arbejdede tvinger mig til at køre andre distoer.
Re: Linux distributioner år 2000
Jeg husker Redhat 6.0, som en meget stabil og brugervenlig distro.
Førsteudgaven af http://linuxbog.dk var med på cden, så det var
lige til at gå til, selv for en ikke "it-uddannet".
#8
Medmindre man ikke kunne
#8
Medmindre man ikke kunne dansk :P
#9
Oh my god, er det
#9
Oh my god, er det virkelig så langt over din sengetid? ;)
Men du skal nu have den alligevel: Ba-dam-tschh!! :D
Re: Linux distributioner år 2000
Lyden af mandrake 7.2 husker jeg tydeligt! Datidens computere og FAT32 lød ved aktivitet på harddisken som en gammel slidt dieselmotor hvor alle lejer var ved at dø på samme tid... Det var ikke tilfældet med mandrake 7.2 som havde et fornuftigt filsystem. Desværre fik jeg aldrig hul på mit modem og brugte windows 2000 frem til 2004.
Corel Linux blev også forsøgt på samme tidspunkt - købt med tilhørende hæfte i kiosken på Vejle banegård - samme dag som et linuxformat hvori mandrake 7.2 CDen fulgte med.
Hmmm.. 4 år p.g.a et modem som ikke virkede sætter tingene lidt i perspektiv når begyndere "piver" :)
Re: Linux distributioner år 2000
#11 Det minder jeg om lyden af diskettedrev. Hvis man startede installationen på en gammel computer i år 2000 var det tit nødvendig at bruge disketter da de ikke kunne boote fra cd. Når den starter så bliver disketten læst sektor for sektor, mens den læser vmlinuz og initrd.img Hvis man startede DOS fra en diskette så kan man hører den søge mere eller mindre konstant.
Det samme gjorde sig gældende hjem man kopierede filer til disketten. Linux ventede til man unmountede og så blev filerne skrevet til disketten sektor for sektor. I Windows skulle den søge frem og tilbage hele tiden.
God man ikke bruger disketter længere.
Det slår mig...
Hmmm.
Det slår mig at billedet af Window Maker godt kunne minde lidt om en (grafisk betragtet) primitiv kde4 med plasmoids :-D
Synes personligt også at den er den mindst grimme af de viste screenshots.
(Tror for øvrigt at jeg legede lidt med redhat og gnome dengang... og senere med Mandrake - dog ikke seriøst på det tidspunkt)