80-20 reglen
Kender I det med at man skal lave en masse ting og bruger 80 procent tid på de 20 procent opgaver og 20 procent tid på de resterende 80 procent opgaver.
Man kan eksempelvis undgå lommeregner, google, chatgpt og gennemafprøvede løsninger og opnå en besværligere dagligdag. Nogle mener Linux er på de 20 procent besværlige ting i tilværelsen, men der vil jeg nok mene det kun drejer sig om de distributioner som ikke er bredt anvendte og/eller testede.
Som i 'Zen og kunsten at vedligeholde en motorcykel' er der bestemt charme og mening med tilværelsen ved at kunne bygge op fra grunden. Men vi har også godt af at bruge de samme løsninger for at være sikker på ting er afprøvede, sikre og virker så simpele som muligt.
- Log in to post comments
Kommentarer1
Meget enig. Jeg mener blot
Meget enig. Jeg mener blot Fedora har rykket sig over i Linux Mint og Ubuntu regi de seneste par år, og kan ikke længere på nogen måde sidestilles med Arch, Nix etc.
Den er blevet nem, at bruge, for de fleste.
Men det kan man være uenige om. Jeg synes i hvert fald, at den er blevet meget brugervenlig. Lad os ikke hænge os i gammel viden, som jo er en ting dette forum excellerer i.
Jeg bruger f.eks. ikke MacOS længere på min iMac, pga. Trump. (Er i gang med at skifte til decentraliserede tjenester og væk fra de proprietære og amerikanske) I stedet har jeg installeret Fedora via. T2Linux patches (kernel og scripts med Mac-drivere på Linux)
Og det kører utroligt godt. Så jeg er nu officielt i Linux og BSD land udelukkende. Jeg bruger OpenBSD på min gamle Asus laptop fra 2016, og FreeBSD i form af XigmaNAS, som en NAS server på min gamle Dell desktop computer.
Android er også udskiftet med GrapheneOS på min Google Pixel 7 telefon.