Shared libraries er generelt en dårlig ting
Interessant diskussion på Hackernews.
https://news.ycombinator.com/item?id=27009044
- Log in to post comments
Interessant diskussion på Hackernews.
https://news.ycombinator.com/item?id=27009044
Copyright © 2025 Company Name - All rights reserved
Developed & Designed by Alaa Haddad
Kommentarer7
Der er både fordele og
Der er både fordele og ulemper, - et interessant emne. Jeg vil nu ikke sige noget generelt.
Det vil jeg. Jeg synes
Det vil jeg.
Jeg synes shared libraries er en rigtig skidt ting. Jeg er meget fan af, at tredjepartsprogrammer, der er uafhængige af selve styresystemet ikke deler biblioteker med systemet, men bundler deres egne afhængigheder i programmet. Ulempen kan være, at så skal programmerne opdateres enkeltvis, men du undgår dependency hell.
Ulempen kan være, at
#2: Ulempen kan være, at så skal programmerne opdateres enkeltvis, men du undgår dependency hell.
Enig. En af de få fordele der er ved Windows er at man generelt frit kan installere ældre eller nyere versioner af et program uden problemer. Det er ofte en stor udfordring i Linux.
Ulempen kan vel også være,
Ulempen kan vel også være, at hvis der viser sig at være et seriøst sikkerhedshul i et konkret bibliotek, så er det stort set umuligt at sikre sig, at brugeren får det fixet, eftersom det vil afhænge af, at alle udviklere opdaterer. Selvom det kunne have været praktisk lækkert, så ser jeg godt nok et sikkerhedsmæssigt mareridt foran mig...
Men flatpaks, appimages og
Men flatpaks, appimages og snaps løser jo dette med deres sandboxes. Det er jo i teorien statiske binære pakker, hvor alle afhængigheder er bundlet i pakken. Så er det op til upstream udvikleren af hver enkelt pakke, at løse det hul der måtte være i f.eks. VLC flatpak/appimage/snap. Så er det bare om, at få kørt flatpak update, snap refresh, eller enkeltvis hente et nyt appimage. Det er op til brugeren, at få opdateret, men det åbner for, at tredjepartsprogrammer er isoleret fra distroen, på en sådan lidt immutable måde.
Det er vel kun op til
Det er vel kun op til brugeren, hvis den enkelte udvikler (i) bliver ved med at opdatere sin app; og (ii) forstår det sikkerhedsmæssige. Så der mao. er noget at opdatere fra.
Ja, der er såmænd ikke
Ja, der er såmænd ikke meget mere at sige til det.