Manjaro 0.8.5.2 er frigivet
Manjaro Linux er en desktop-orienteret, brugervenlig distribution baseret på Arch Linux.
Nogle af dens mere udtalte funktioner omfatter en intuitiv installationsproces, automatisk hardware genkendelse, særlige Bash scripts til styring af grafikdrivere og ekstra desktop konfigurationsmuligheder.
Manjaro Linux har følgende officelle frigivelser XFCE og Openbox. Andre i fælleskabet laver sørger for Cinnamon, KDE, LXDE, MATE
Hele snonceringen kan læses her: http://manjaro.org/2013/05/07/manjaro-0-8-5-2-got-unleashed/
- Log in to post comments
Kommentarer12
Nu også KDE, Cinnamon og
Nu også nye versioner af KDE, Cinnamon og Mate
http://manjaro.org/2013/05/13/manjaro-0-8-5-2-community-releases-unleas…
Manjaro overraskende stabilt
Jeg har haft det på min stationære maskine et par gange, og for mig virker det enormt hurtigt og stabilt. XFCE-versionen føles faktisk hurtigere, end Xubuntu.
Meget spændende distribution baseret på Arch Linux.
Og så er det i sandhed et privilegium, at altid have den nyeste software, da Manjaro er en rolling release.
Med kommandoen yaourt, får man adgang til custom build software lige fra KDE-versionen af Spotify (Spokify) til Netflix, Dropbox, plus en masse masse andet, der ikke findes i Arch's base repository. Jeg var imponeret lige fra starten. Men hvis skal komme med lidt kritik, så mener jeg godt, at XFCE-versionen kunne blive lidt kønnere, at kigge på. Jeg synes ikke UI'en er voldsomt flot. Men det er så også det eneste. :)
Så længe man forstår de
Så længe man forstår de designvalg som Manjaro har lavet i forhold til Arch Linux så ser jeg ikke noget problem i at bruge distributionen. Det er bare vigtigt at forstå at deres model med at tage Arch Linux og gøre mere "stabil" ved at vente med opdateringer også har en række problemer som jeg er ret sikker på deres brugere ikke forstår (især når man ser den stemning deres brugere kan piske op så snart der sker problemer)
Fx en sær ting er når #2 skriver han bruger yaourt der så tager AUR pakker fra aur.archlinux.org. Disse pakker er ikke garanteret til at virke i Manjaro fordi Manjaro ikke holder deres core del opdateret. Det vil sige at Manjaro brugerne vil kunne opleve fejl og begynde at rapportere disse til aur.archlinux.org når problemet faktisk bare er Manjaro der ikke holder sig opdateret. En anden ting er at begynde at lade folk bruge AUR uden overhovedet at forstå processen bagved. Dette problem er meget godt beskrevet i dette blogindlæg:
http://jasonwryan.com/blog/2013/04/09/helpers/
yaourt er glimrende hvis det bare virker men det er bare lige det at det gør det ikke altid. Dette er ikke så stort problem ved Arch da den almindelige bruger her forstår sig lidt mere på AUR end den almindelige Manjaro bruger der har fået serveret AUR delen direkte.
En anden ting er så hele den sag omkring sikkerhedsopdateringer i Manjaro:
http://allanmcrae.com/2013/01/manjaro-linux-ignoring-security-for-stabi…
http://allanmcrae.com/2013/01/manjaro-linux-a-follow-up/
http://allanmcrae.com/2013/04/we-are-not-that-malicious/
Det værste i den sag er ikke at de har de har selve problemet. Det er mere hvis man læser kommentarerne hvor meget had der kommer fra Manjaro brugere mod Arch Linux og der kommer den ene konspirationteori efter den anden. En ting er især ved det sidste blogindlæg hvor der påpeges at pacman fjerner en vigtig feature som Manjaro benytter sig af men som har vist sig at være for underlig til at blive ved med at have i Pacman. Det har betydet en bunke af tåbelige argumenter omkring Arch Linux udviklere forsøger at ødelægge Manjaro men sandheden er mere at Manjaro ikke har forsøgt at hjælpe til med at få den feature til at fungere.
Og til slut er der denne der meget vigtigt påpeger problemet ved alle disse forks af Arch Linux som får folk til at tro de stadig kører med en slags Arch Linux og derfor kan spørge efter hjælp på Arch Linux specifikke netværk:
http://jasonwryan.com/blog/2013/03/02/forking/
Kort sagt: Manjaro laver en række designvalg der gør at Manjaro ikke er kompatible med Arch Linux. Fx tilføjer de en række scripts til eksisterende Arch Linux pakker for at gøre dem mere automatiske og der er flere gange påpeget disse scripts er direkte hacks der i værste fald har betydet konfigurationsfiler er blevet overskrevet således brugeren mistede sine ændringer. Så hvis du står med sådan et problem så lad vær med at sende fejlen over til Arch Linux men hold det til Manjaro. :)
Pt. lige nu kører Openbox i
Pt. lige nu kører Openbox i VirtualBox. Og den kører stabilt. Lige nu bruger jeg den fortrinsvis til at gå i banken med, og som du skriver
#2: Og så er det i sandhed et privilegium, at altid have den nyeste software, da Manjaro er en rolling release.
Jeg forventer at instalere den på min bærbare senere på året. Jeg har simpelt for travlt lige for øjeblikket hvis det går i kage i det :-)
Jeg forventer at skifte totalt over til Manjaro til efteråret hvor jeg får mere tid. Jeg er også begyndt at oversætte programmer til Mnajaro, foreløbig er det kun blevet til Octopi , som er et grafisk program til Pacman.
Er så småt begyndt at oversætte Manjaro-live-installer og Manjaro-pacman, immelem alt det andet jeg har gang i.
FrugalMan, det kan godt
FrugalMan, det kan godt være at Manjaro teknisk set er rolling release, men hvis du læser nogle af de links som juleman101 har linket til "http://allanmcrae.com/2013/01/manjaro-linux-ignoring-security-for-stabi…", vil du opdage at det tager 3-4 uger for en opdatering at nå stable repos og dette gælder også kritiske sikkerheds opdateringer.
Men okay, hvis man hellere vil have stabilitet frem for sikkerhed er det vel distro'en man skal have.
#5
Altså det er jo som
#5
Altså det er jo som sådan også fair nok at sige at man hellere vil have et stabilt system end et sikkert system. Selve strukturen som Manjaro benytter gør det ikke umuligt også at give sikkerhedsopdateringer men problemet er at deres crew er alt for lille til at kunne backport sikkerhedsopdateringer (som vi ser det ved Debian Stable).
Men det vigtigste er at folk er informeret omkring problemstillingerne samt hvad der er fokus på ved de enkelte distributioner. Specifikt for Manjaro synes jeg bare at der er alt for mange af deres brugere der bare råber op om en masse de ikke aner en brik om og derfor mistænker jeg at den gennemsnitlige Manjaro bruger ikke ved ulemperne ved den distribution de bruger. :)
Det har du nok ret i.. Jeg
Det har du nok ret i.. Jeg skal helt sikkert lige prøve distroen, men jeg må indrømme at jeg blev en kende skuffet da jeg læste den blog du linkede til.
Så er arkiverne til stable
Så er arkiverne til stable opdateret: http://manjaro.org/2013/05/27/stable-repositories-got-updated-13/
Så nu bruger jeg kerne 3.9.4-1
Jeg kører faktisk nu
Jeg kører faktisk nu Manjaro, den seneste udgivelse - og det kører ganske godt.
Jeg bruger Xfce-versionen - i dual-boot med Slackware. Og jeg konstaterer, at jeg ganske ofte booter til Manjaro. Den starter hurtigt, kører stabilt, har et standardtema, der er overordentligt behageligt at se på.
Hvis der ikke er noget, der pludseligt knækker, kan jeg sagtens forestille mig at bruge den i længere tid. For man dropper jo crashy styresystemer, ikke sandt?
Hvis der ikke er noget,
#9: Hvis der ikke er noget, der pludseligt knækker, kan jeg sagtens forestille mig at bruge den i længere tid. For man dropper jo crashy styresystemer, ikke sandt?
Jo, jeg dropper også crashy styresystemer, men foreløbig kører det bare stabilt hos mig med Openbox.
Skriver fra manjaro
Skriver fra manjaro nu..
Overvejer dog at skruge på knapperne og skifte til arch repos i stedet - da jeg egentlig bare skulle bruge en hurtig arch install.
Fedt system - Kører med deres nye beta(xfce) som kommer med whisker menu (kopi af den man kender fra windows 7)
Synes ikke manjaros repos er særlig gode, ikke særlig rolling ihvertfald - så man er lige de 3-4 uger bag arch hvis ikke de skulle bruge en nyere version til at supporte deres default software valg
Hader også lidt at de gemmer tidligere kerner ved update. Træls at ligge inde med 10 kerner og en enorm grub.cfg. Efter gamle updates.
Deres default software valg er fint og skrabet (bortset fra deres parole media player).
Men med awn og dockbarX så har men en super læker lightweight install på 300-500mb ca.
Efter jeg har rykket min install overpå min ssd harddisk.
er jeg ved login screen på 1-2,5 sekunder efter grub. Overrasker mig hver gang efter 5års almindelig harddisk (synd min crappy lappy laptop ikke kan boote fra ssd'en så jeg kan springe grub over - Samsung 530U3C ca. 500gb + 24gb (ssd express cache windows feature media skod sofware stunt) + bios kan smadres ved linux/ubuntu install - min overlevede dog, med bios uefi boot disabled)
Hader også lidt at de
#11: Hader også lidt at de gemmer tidligere kerner ved update. Træls at ligge inde med 10 kerner og en enorm grub.cfg. Efter gamle updates.
Dem fjerne du da bare. Sr Wiki http://wiki.manjaro.org/index.php?title=Manjaro_Kernels
Lidt nede af siden Removing Kernels Det gjorde jeg da jeg skiftede fra kerne 3.8 og til 3.9