Community ledelse giver størst vækst
Openlife har undersøgt hvordan udviklingen er gået i en række open source projekter. En afgørende faktor for at få succes er ledelsesmodellen.
Enten er projekter styret af et bredt community, eller også er de kontrolleret af enkeltvirksomheder. Konklusionen er klar, væksten op i den største klasse kræver en ledelse der afspeljer det brede publikum, altså community modellen.
There appears to be a glass ceiling for single vendor projects prohibiting their growth from the Large category upwards. To truly reach their fullest potential, open source projects are recommended to consider the proven governance model of a non-profit foundation around which participants collaborate.
http://openlife.cc/blogs/2010/november/how-grow-your-open-source-projec…
- Log in to post comments
Kommentarer4
Ser man det. Jamen så
Ser man det. Jamen så bliver Android, Ubuntu, mysql, Qt m.fl. jo nok snart overhalet indenom af community-drevne projekter -både hvad angår udbredelse og teknisk kvalitet.
Eller også gør de ikke...
Der er løgn, forbandet løgn og så er der statistik.
Men her er communities jo
Men her er communities jo heller ikke entydige. Hvis man kigger på Linux-kernel, kan man godt kalde det community, men hvis man så kigger på, hvor stor en del, der kommer fra et par enkelte store virksomheder, så er det nok ikke det vante entusiast-billede af et community, der kommer frem... Mozilla ser jeg også som lidt for blandet en entitet til at komme med klare konklusioner.
"GIMP predates Gnome but is now part of it."
... What?
"OpenOffice was forked in 2010. The Document Foundation already got 77 new contributors."
- og det siger hvad, helt præcist, om det lange løb?
#2
GIMP udvikles vist i
#2
GIMP udvikles vist i GNOME's git. Men det er vel ikke ligefrem en del af standardpakken, og har vel også lidt for mange features til at overholde gnome's interface guidelines.
Men her er communities jo
Men her er communities jo heller ikke entydige. Hvis man kigger på Linux-kernel, kan man godt kalde det community, men hvis man så kigger på, hvor stor en del, der kommer fra et par enkelte store virksomheder, så er det nok ikke det vante entusiast-billede af et community, der kommer frem.
Diversiteten kan ganske rigtigt se forkert ud, når nogle store virksomheder vælger at bidrage meget. Men det kan jo aldrig være en dårlig ting, så længe der ikke er ekskluderende mekanismer der forhindrer alle i at bidrage.