Linux 2.6.32
Linux kerne 2.6.32 er udgivet og kommer bl.a med et stort fingeraftryk fra den danske linuxudvikler Jens Axboe.
Læs mere her:
http://www.version2.dk/artikel/13097-linux-kerne-2632-paa-gaden-med-vig…
Nyhederne i en 6 siders artikel her:
http://www.h-online.com/open/features/What-s-new-in-Linux-2-6-32-872271…
- Log in to post comments
Kommentarer4
Re: Linux 2.6.32
http://kernelnewbies.org/Linux_2_6_32
Re: Linux 2.6.32
Det er en nice side du linker til. Er desværre selv begyndt at være lige glad hvad de putter i kernen da jeg ikke rigtigt kan føle/se/måle/etc rigtige forskellige på mine maskine.
Sidste rigtige ændring jeg kan huske var springer fra 32 bit til 64 bit
Intel kms + KVM + everthing happens
Disse to ændringer/tilføjelser er nu ret interessante og med tiden vil jeg tro at btrfs også bliver interessant at se på.
Udover det var tickless scheduling og high presision timer også meget vigtige da de banede vej for lavere strømforbrug , schedulerne er også langt mere desktop venlige i dag end for 5-7 år siden.
KMS vil give mulighed for mere advanceret grafik uden xorg (fx under opstart eller som backup/alternativ til xorg) , de giver væsentligt mere flydende skift mellem xorg og console mode.
Og så er wifi driverne i kernel altså blevet væsentligt bedre til atheros og intel wifi kort, jeg savner næsten ikke madwifi driveren mere.
I fremtiden vil vi se mulighed for 3D acceleration af AMD/ATI GFX kort så opensource grafik stakken vil kunne måle sig bedre med closed source stakken på det område.
Faktisk sker der vanvittigt meget i kernen , men end-users lægger typisk ikke mærke til det , og det er egentligt også sådan det helst skal være.
Jeg vil anbefale at i ser den tech-talk jeg linker til, den giver et indtryk af hvor meget der sker i kernen.
http://www.youtube.com/watch?v=L2SED6sewRw
Re: Linux 2.6.32
#2 Den er nice nok til at alle de andre store kopierer fra den. Måske med undtagelse af LWN, der kan selv.
Nogle gange drukner alle de gode ting i regressions eller også er de gode ting bare lapper på ældre regressions. Det er ihvertfald et lotteri.
Sådan ender det når kernen lever det vilde liv :-)
Med "Performance Events" og de rette visualiseringsværktøjer er der dog håb for at performance, boot time og power management regressions bliver opdaget hurtigere. Forhåbentlig før de rammer -next eller mainline.