Hvad linuxdesktoppen har brug for
Locutus som er administrator på it.toolbox.com giver i denne artikel sit bud på hvor linuxdesktoppen skal forbedres for at bryde igennem.
Læs mere her:
http://it.toolbox.com/blogs/locutus/what-linux-needs-to-improve-for-the…
- Log in to post comments
Kommentarer8
Re: Hvad linuxdesktoppen har brug for
Egentlig meget fornuftig læsning. Men hvad skulle der være galt med Xorg? Synes da ikke man har haft nogen problemer med den?
Re: Hvad linuxdesktoppen har brug for
Der mangler vilje.
Re: Hvad linuxdesktoppen har brug for
Noget andet end Pulseaudio!
Re: Hvad linuxdesktoppen har brug for
Jeg stoppede med at læse da jeg kom til:
Firefox has been used as an example. Is it firefox itself or the java it uses?
Jeg ved godt det bare er et eksempel... men helt ærligt... Firefox er ikke java baseret!
Derudover er årsagen at firefox under f.eks. Ubuntu kan være langsommere end Windows at windows versionen at bygget med profile guided optimizations (PGO).
Hvilket ofte kan gøre en stor forskel... Husker jeg rigtigt er der også en entry i launchpad vedr. pgo af firefox/xulrunner...
Re: Hvad linuxdesktoppen har brug for
#3: Angående Pulseaudio, så er den jo netop løsningen på et problem, som var der allerede før Pulseaudio blev startet. Det er selvfølgelig ikke det første forsøg, men hvis den skal bithes skal det ikke være til fordel for et af de tidligere forsøg ( aRtsd, ALSA, OSS osv. Esd og gStreamer har stadig en plads da de kan tale sammen med Pulseaudio, måske også OSS til highend lydkort, men du kan ikke købe en computer med sådan et )
Problemet er at lydkort er over tid blevet ringere og ringere. Derfor har disse ringe lydkort brug for bla. en software mixer for at kunne spille mere end en strøm samtidig. Engang kunne de klare sig uden, men ikke længere.
En anden udfordring i dag er at computere tit har mere end et lydkort ( Og de er alle lige ringe ). En bærbar kan fx have et til dens indbyggede højtalere og så en anden til headset stikke i siden. Og derefter kommer jeg og tilslutter mit USB headset, som så bliver 3 lydkort på den bærbar.
Med Pulseaudio kan jeg derefter vælge hvilke programmer der skal give lyd ud af højtalerne i bærbaren og hvilke der skal give lyd i USB headsettet og samtidig sikrer at ingen programmer sender lyd ud gennem headset stikket på bærbare da intet er tilsluttet her, men det ved computeren ikke hvis jeg ikke fortæller den det.
Samtidig så er der et samarbejde der tillader gstreamer programmer at kører gennem pulseaudio, uden at programmet behøver at vide det. På den måde kan Pulseaudio blive det system der kan håndtere lyd. Det eneste man skal sikrer sig er så selvfølgelig at intet program pludselig kalder ALSA direkte. Så ja, der er stadig arbejde at gøre. Især for dem der pakker distributionerne. Og også for gnome + KDE der skal lave interfaces der giver alle mulighederne fra Pulseaudio uden at noget skal installeres manuelt. Ellers sker det at lydoutput bliver send til et lydkort, hvor der ikke er højtalere.
Hvis end distro ikke har sat lyd op korrekt kan man bliver denne manual til det. http://www.pulseaudio.org/wiki/PerfectSetup
Re: Hvad linuxdesktoppen har brug for
der er sgu ikke brug for pulseaudio, alsa er ganske fint at bruge direkte... folk skal bare bruge default devicen istedet for hardware devicen, så får de også software mixing med alsa...
pulseaudio er kun fedt for netværked audio...
Re: Hvad linuxdesktoppen har brug for
Jeg synes pulseaudio er mere til besvær end til gavn, da det ofte skaber problemer. Hvis jeg oplever lyd problemer med en maskine, så sletter jeg altid pulseaudio, og så fungere det hele fint. Også laptops med diverse højtalere, headset osv.
Re: Hvad linuxdesktoppen har brug for
Samme her. Det er muligt at pulse har nogle fine tekniske meritter, men for mig som almindelig bruger, oplever jeg kun besvær med skidtet.